Sieni-jauhelihapizza

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

30

minutes

Syksyinen sieni-jauhelihapizza vie syysmetsän tunnelmiin, jossa tuoreet metsäsienet yhdistyvät mehevään jauhelihaan. Tämä pizza valmistuu nopeasti. Pohja syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja täytteen raaka-aineet täydentävät toisiaan. Sieni-jauhelihapizza tuo syksyn maut pizzapohjan päälle, tarjoten lämpimän aterian kylmeneviin päiviin.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • pohja naisen annos
  • 2 kananmunaa

  • 50 g mantelijauhoa

  • 2 tl psylliumia

  • ½ tl suolaa

  • täyte naisen annos
  • 2 -3 rkl paseerattua tomaattia

  • 100 g jauhelihaa tai 40 g soijarouhetta

  • 2 -3 kourallista sieniä, esim. suppilovahvero, kantarelli, herkkusieni

  • 40 g juustoraastetta (10 %)

  • 1 sipuli

  • suolaa

  • valkopippuria

  • valkosipulijauhetta

  • Lisäksi rucolaa, kirsikkatomaatteja lohkoina

  • pohja miehen annos
  • 3 kananmunaa

  • 75 g mantelijauhoa

  • 3 tl psylliumia

  • 1 tl suolaa

  • täyte miehen annos
  • 2 -3 rkl paseerattua tomaattia

  • 150 g jauhelihaa tai 60 g soijarouhetta

  • 2 -4 kourallista sieniä, esim. suppilovahvero, kantarelli, herkkusieni

  • 60 g juustoraastetta (10 %)

  • 1 -2 sipuli(a)

  • suolaa

  • valkopippuria

  • valkosipulijauhetta

  • Lisäksi, rucolaa, kirsikkatomaatteja lohkoina

Ohjeet

  • Lämmitä uuni 215 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille mahdollisimman ohueksi. Paista pohjaa noin 10 minuuttia.
  • Levitä pohjan päälle paseerattu tomaatti.
  • Jos käytät kantarelleja tai suppilovahveroita, niin paista niitä pannulla ensin sen aikaa, että neste haihtuu pois ja lisää sen jälkeen silputtu sipuli ja jauheliha. Jos käytät herkkusieniä, kuullota ensin sipuli ja lisää joukkoon jauheliha tai liotettu soijarouhe ja lopuksi sienet. Lisää mausteet ja kumoa täyte pohjan päälle.
  • Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes juusto on sulanut pizzan päälle.
  • Lisää päälle rucolaa ennen ateriointia. Syö esim. tomaattilohkojen kanssa.
  • Syö tällä aterialla puolet pizzasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!