Kaali-kanapelti

Annokset

4

annosta
Aktiivinen valmistusaika

14

minutes
Kokonaisvalmistusaika

1

hour 

30

minutes

Mehevä kaali-kanapelti on helppo valmistaa. Yksinkertaisista aineksista hyvää ruokaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINESOSAT

  • naisen annos
  • 400 g kanan paisti- tai fileeleikkeitä tai 400 g tofua

  • 2 tl Provencale yrttiseosta

  • 1 tl suolaa

  • 1 (n. 1 kg) keräkaali

  • 250 g ruokakermaa 10% esim. kolmen juuston kerma

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Dijon-sinappia

  • 4 tomaattia

  • 60 g parmesaania raastettuna

  • tuoretta persiljaa tai basilikaa

  • miehen annos
  • 600 g kanan paisti- tai fileeleikkeitä tai 600 g tofua

  • 3 tl Provencale yrttiseosta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 (n. 1 kg) keräkaali

  • 500 g ruokakermaa 10% esim. kolmen juuston kerma

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl Dijon-sinappia

  • 6 tomaattia

  • 90 g parmesaania raastettuna

  • tuoretta persiljaa tai basilikaa

OHJEET

  • Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Tai viipaloi tofu. Hiero lihan pintaan yrttimauste ja suola tai ripottele mausteet tofun päälle.
  • Poista kaalista tarvittaessa huonokuntoiset päällilehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja puolikkaat vielä 2 - 3 palaan.
  • Kaada kerma kulhoon ja raasta mukaan valkosipulinkynnet. Lisää sinappi.
  • Laita kaalinlohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää kanat. Kaada kastike päälle ja hiero sitä kaalin väliinkiin.
  • Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota pelti uunista, ja lisää tomaatit.
  • Kypsennä vielä 15 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.
  • Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja ripottele päälle persiljaa tai basilikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!