Kaali-kanapelti
4
annosta14
minutes1
hour30
minutesMehevä kaali-kanapelti on helppo valmistaa. Yksinkertaisista aineksista hyvää ruokaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
400 g kanan paisti- tai fileeleikkeitä tai 400 g tofua
2 tl Provencale yrttiseosta
1 tl suolaa
1 (n. 1 kg) keräkaali
250 g ruokakermaa 10% esim. kolmen juuston kerma
2 valkosipulinkynttä
2 rkl Dijon-sinappia
4 tomaattia
60 g parmesaania raastettuna
tuoretta persiljaa tai basilikaa
- miehen annos
600 g kanan paisti- tai fileeleikkeitä tai 600 g tofua
3 tl Provencale yrttiseosta
1 1/2 tl suolaa
1 (n. 1 kg) keräkaali
500 g ruokakermaa 10% esim. kolmen juuston kerma
3 valkosipulinkynttä
3 rkl Dijon-sinappia
6 tomaattia
90 g parmesaania raastettuna
tuoretta persiljaa tai basilikaa
OHJEET
- Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Tai viipaloi tofu. Hiero lihan pintaan yrttimauste ja suola tai ripottele mausteet tofun päälle.
- Poista kaalista tarvittaessa huonokuntoiset päällilehdet. Leikkaa kaali puoliksi ja puolikkaat vielä 2 - 3 palaan.
- Kaada kerma kulhoon ja raasta mukaan valkosipulinkynnet. Lisää sinappi.
- Laita kaalinlohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää kanat. Kaada kastike päälle ja hiero sitä kaalin väliinkiin.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota pelti uunista, ja lisää tomaatit.
- Kypsennä vielä 15 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää. Jatka kypsentämistä tarvittaessa.
- Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja ripottele päälle persiljaa tai basilikaa.