Kaaliwokki sienillä
2
annosta20
minutesTässä wokissa yhdistyy suomalaiset maut ja suolainen soija. Voit käyttää tähän hyvin jääkaappiin jääneitä kasvisten loppuja ja sieniä pakkasesta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
200 g jauhelihaa tai 200 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next Level)
200 g varhaiskaalia
20 g öljyä
1/2 paprika
1/2 kesäkurpitsa
100 g sieniä (esim. herkkusieniä tai pakastettua kantarelleja tai suppilovahveroita)
pala purjoa
2 kevätsipulin vartta
2 rkl soijakastiketta
1/2 tl timjamia
mustapippuria
chilihiutaleita
- miehen annos
300 g jauhelihaa tai 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next Level)
300 g varhaiskaalia
30 g öljyä
1/2 paprika
1/2 kesäkurpitsa
130 g sieniä (esim. herkkusieniä tai pakastettua kantarelleja tai suppilovahveroita)
pala purjoa
3 kevätsipulin vartta
3 rkl soijakastiketta
1 tl timjamia
mustapippuria
chilihiutaleita
Ohjeet
- Suikaloi kaali. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Suikaloi purjo ja kevätsipulit.
- Viipaloi sienet jos ne eivät ole valmiiksi paloina.
- Laita jauheliha pannulle paistumaan. Lisää öljy ja kaali.
- Anna paistua hetki niin että jauheliha ruskistuu ja kaali pehmenee.
- Lisää loput kasvikset.
- Hämmentele ja paista miedolla lämmöllä.
- Lisää mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa tai muita mausteita.
- Wokkaile miedolla lämmöllä niin kauan, että vihannekset on sopivan pehmeitä ja jauheliha kypsää.