Kalaseljanka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Kalaseljanka on todellinen unohdettu klassikko. Tomaattipyree ja suolakurkku tekee liemestä todella maukkaan.

OIKOTIE: Voit myös käyttää pakaste baby-porkkanoita. Naisen annos 300 g ja miehen annos 500 g. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 2 sipulia

  • 3 isoa porkkanaa

  • pala (n. 50 g) selleriä

  • 7 dl vettä

  • 1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä

  • 2 laakerinlehteä

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 –2 valkosipulinkynttä

  • 400 g seitiä annospaloina tai 400 g tofua

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 1 sitruunan mehu

  • 100 g makeuttamatonta suolakurkkua

  • 2 rkl kapriksia

  • tilliä

  • 120 g smetanaa

  • miehen annos
  • 2 sipulia

  • 5 isoa porkkanaa

  • pala (n. 80 g) selleriä

  • 1 l vettä

  • 1 tlk (320 g/160 g) viipaloituja herkkusieniä

  • 3 laakerinlehteä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 2 -3 valkosipulinkynttä

  • 600 g seitiä annospaloina tai 600 g tofua

  • 4 rkl tomaattipyrettä

  • 1 sitruunan mehu

  • 150 g makeuttamatonta suolakurkkua

  • 3 rkl kapriksia

  • tilliä

  • 240 g smetanaa

Ohjeet

  • Viipaloi sipulit ja suikaloi porkkanat sekä selleri.
  • Lisää kattilaan vesi ja viipaloidut vihannekset.
  • Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää mausteeksi laakerinlehti, suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Lisää kohmeinen seiti tai kuutioitu tofu keittoon. Anna kiehua edelleen 10 minuuttia. Sekoita varovaisesti joukkoon tomaattipyree, sitruunanmehu ja suikaloitu maustekurkku. Ripottele pinnalle kaprikset ja tilliä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osaa keitosta 1/4 osa smetanan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!