Kana-quesadillat
2
Annosta30
minutesQuesadillat on Mexikosta tuleva pannulla paistettava herkku. Ruokavalioon sopivat tortillaletut valmistuu uunissa. Nämä sopivat myös tarjottavaksi vaikka illanistujaisissa tai brunssilla.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- tortillaletut naisen annos
40 g mantelijauhoa
2 munaa
2 dl kasvisrasvasekoite (rasva alle 10%) esim. kotimaista laktoositon kasvisrasvasekoite
1 rkl psylliumia
ripaus suolaa
- täyte naisen annos
100 g kanasuikaletta tai 100 g tofua
1 prk salsaa (sokeroimaton)
40 g juustoraastetta
2 vartta kevätsipulia
- tortillaletut miehen annos
60 g mantelijauhoa
3 munaa
3 dl kasvisrasvasekoite (rasva alle 10%) esim. kotimaista laktoositon kasvisrasvasekoite
1 1/2 rkl psylliumia
ripaus suolaa
- täyte miehen annos
150 g kanasuikaletta tai 150 g tofua
1 prk salsaa (sokeroimaton)
60 g juustoraastetta
3 vartta kevätsipulia
Ohjeet
- Vatkaa munat kulhossa. Lisää kasvisrasvasekoite ja kuivat aineet. Sekoita ja anna hetki vetäytyä.
- Lusikoi pellille taikinaa noin 5 ruokalusikallista ja muotoile lusikalla ohuita pyöreän muotoisia lettuja. Miesten annoksesta tulee kuusi lettua ja naisten annoksesta neljä.
- Paista uunissa 200 astessa 10-15 minuuttia.
- HUOM! Katso etteivät lettujen reunat jää ohuemmiksi kuin keskiosa, jolloin ne palavat ja murentuvat helposti.
- Paista kanasuikaleet / pilkottu tofu pannulla, lisää puoli purkkia salsaa ja kevätsipulista 2/3 osaa.
- Laita täyte syrjään. Nosta yksi tortillalettu pannulle. Lisää letun päälle täytettä (naiset puolet ja miehet 1/3) ja juustoraastetta samassa suhteessa. Laita toinen lettu kanneksi.
- Paista molemmin puolin, niin että juusto sulaa. Liikuttele quesadillaa, ettei se tartu pannun pohjaan. Paista samoin loput.
- Ripottele annoksen päälle kevätsipulia ja syö salsan kanssa puolet quesadilloista.