Kanafileitä ja pikkelöityä kesäkurpitsaa
2
Annosta1
hour30
minutesKesäkurpitsa kuuluu loppukesän sadonkorjuukauteen. Tällä kertaa se on saanut ylleen mausteita ja rinnalleen kanafileitä. Kevyttä ja helposti valmistuvaa grilliruokaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g kanafileitä (maustamaton) tai 200 g tofua
20 g oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
- Pikkelöidyt kesäkurpitsat naisen annos
300 g kesäkurpitsaa
20 g oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl erytritolia
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
tuoretta timjamia
- lisäksi
paprikaa
- miehen annos
300 g kanafileitä (maustamaton) tai 300 g tofua
30 g oliiviöljyä
2 tl chilihiutaleita
1 tl mustapippuria
3 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
- Pikkelöidyt kesäkurpitsat miehen annos
400 g kesäkurpitsaa
30 g oliiviöljyä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa
1 tl erytritolia
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
tuoretta timjamia
- lisäksi
paprikaa
Ohjeet
- Sekoita kanafileille tai tofulle tarkoitettu oliiviöljy ja mausteet keskenään. Hiero seos kanafileiden tai tofun päälle ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti tai useampi tunti jääkaapissa. Paista kanafileet tai tofu grillissä tai pannulla kypsäksi.
- Valmista kesäkurpitsat juuri ennen tarjoilua. Leikkaa juustohöylällä kesäkurpitsasta siivuja. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka, erytritoli ja mausteet keskenään ja lisää sinne kesäkurpitsaviipaleet. Anna maustua hetki.
- Tarjoile annos kuutioitujen paprikoiden kanssa.
- Syö tällä aterialla puolet kanasta tai tofusta ja kesäkurpitsasta.