Kanagyros
3
annosta1
hourKanagyros on Kreikan suosituin pikaruokaherkku. Herkulliset kanavartaat grillataan ja kääräistään minttutsatsikin sekä kasvisten kanssa pehmeän rieskan väliin.
Resepti on tehty perusateria kakkosen ohjeistuksen mukaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- kanavartaat naisen annos
300 g luutonta broilerin paistileikettä tai 300 g tofua
1 sitruuna
10 g oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl karkeaa merisuolaa
- minttutsatsiki naisen annos
1/3 kurkku
100 g kreikkalaista jogurttia
1 dl hienonnettua minttua
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
- lisäksi naisen annos
140 g ohut leipää (esim. Street food wrap tai rullarieska)
3 tomaattia
1 punasipuli
salaattia
- kanavartaat miehen annos
450 g luutonta broilerin paistileikettä tai 450 g tofua
1 sitruuna
15 g oliiviöljyä
1 1/2 tl kuivattua oreganoa
1 1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl karkeaa merisuolaa
- minttutsatsiki miehen annos
1/2 kurkku
200 g kreikkalaista jogurttia
1 1/2 dl hienonnettua minttua
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
- lisäksi miehen annos
200 g ohut leipää (esim. Street food wrap tai rullarieska)
4 tomaattia
1 punasipuli
salaattia
ohjeet
- Leikkaa paistileikkeet tai tofu kuutioiksi. (kuivaa tofu talouspaperilla) Jos käytät vartaissa puisia grillitikkuja, laita ne veteen likoamaan. Pese sitruunat huolella ja raasta kuori kulhoon. Purista joukkoon mehu. Lisää öljy ja mausteet sekä broileri/tofukuutiot. Sekoita ja anna broilereiden maustua viileässä muiden valmistelujen ajan.
- Valmista minttutsatsiki. Raasta kurkku ja nosta raaste kreikkalaisen jogurtin kanssa talouspaperilla vuorattuun siivilään valumaan puoleksi tunniksi. Nosta valunut kurkku-jogurttiseos kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä.
- Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi ja hienonna salaatti.
- Pujota broileri/tofupalat varrastikkuihin ja nosta vartaat kuumalle grillille tai grillipannulle. Jos käytössäsi ei ole grilliä voit paistaa vartaat myös uunissa grillivastuksella. Kypsennä käännellen, kunnes liha (tai tofu on ruskistunut) on kauttaaltaan mehukkaan kypsää.
- ämmitä rieskat tai leivät grillissä tai pannulla. Jos teet vain yhden annoksen ota 1/3 osa leivistä.
- äytä leivät kerrostelemalla aineksia leipien väliin.