Kanankoivet ja fenkolinyytit
4
Annosta1
hour30
minutesTämä annos saa makua timjamista ja fenkolista. Voit myös kypsentää vihannekset grillissä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos broileria
noin 800g kanankoipia
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua.
1 tl dijoninsinappia.
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl tuoretta timjamia
- naisen annos fenkolinyyttejä
2 palsternakkaa
250 g fenkolia
1/3 kiinankaalia
50 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- miehen annos broileria
1200 g kanankoipia
45 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua.
1 1/2 tl dijoninsinappia.
1 1/2 tl suolaa
3/4 tl rouhittua mustapippuria
3/4 dl tuoretta timjamia
- miehen annos fenkolinyyttejä
3 palsternakkaa
250 g fenkolia
1/2 kiinankaalia
75 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna
3 rkl sitruunanmehua
3/4 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
3/4 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
Ohjeet
- Tee kanankoiville marinadi. Sekoita öljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri ja timjami rouhittuna.
- Levitä kanankoivet uunipellille. Sivele marinadi kanankoipien pintaan.
- Laita koivet pellillä 200 asteiseen uuniin. Anna olla puoli tuntia ja käännä koivet. Anna kypsyä vielä toiset puoli tuntia, kunnes kanankoivet näyttävät kullanruskeilta ja kypsiltä.
- Pese palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois ja suikaloi ohueksi. Suikaloi kiinankaali. Sekoita nyyttien ainekset keskenään kulhossa. Lisää sinne öljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste ja mausteet.
- Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 palaa. Levitä foliot pöydälle ja niiden päälle pienemmät leivinpaperipalat. Jaa peruna-fenkoliseos paloille tasaisesti. Sulje foliot nyyteiksi ja nosta ne uunipellille.
- Kypsennä nyyttejä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Voit myös valmistaa nyytit grillissä. Avaa kuumat folionyytit varoen ja tarkista perunoiden kypsyys.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa kanasta ja yksi nyytti.