Kanankoivet ja fenkolinyytit

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

30

minutes

Tämä annos saa makua timjamista ja fenkolista. Voit myös kypsentää vihannekset grillissä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos broileria
  • noin 800g kanankoipia

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua.

  • 1 tl dijoninsinappia.

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 1/2 dl tuoretta timjamia

  • naisen annos fenkolinyyttejä
  • 2 palsternakkaa

  • 250 g fenkolia

  • 1/3 kiinankaalia

  • 50 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 rkl sitruunankuorta raastettuna

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

  • miehen annos broileria
  • 1200 g kanankoipia

  • 45 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 rkl sitruunamehua.

  • 1 1/2 tl dijoninsinappia.

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3/4 tl rouhittua mustapippuria

  • 3/4 dl tuoretta timjamia

  • miehen annos fenkolinyyttejä
  • 3 palsternakkaa

  • 250 g fenkolia

  • 1/2 kiinankaalia

  • 75 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 1/2 rkl sitruunankuorta raastettuna

  • 3 rkl sitruunanmehua

  • 3/4 tl mustapippuria

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 3/4 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohjeet

  • Tee kanankoiville marinadi. Sekoita öljy, sitruunamehu, sinappi, suola, mustapippuri ja timjami rouhittuna.
  • Levitä kanankoivet uunipellille. Sivele marinadi kanankoipien pintaan.
  • Laita koivet pellillä 200 asteiseen uuniin. Anna olla puoli tuntia ja käännä koivet. Anna kypsyä vielä toiset puoli tuntia, kunnes kanankoivet näyttävät kullanruskeilta ja kypsiltä.
  • Pese palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  • Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois ja suikaloi ohueksi. Suikaloi kiinankaali. Sekoita nyyttien ainekset keskenään kulhossa. Lisää sinne öljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste ja mausteet.
  • Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 palaa. Levitä foliot pöydälle ja niiden päälle pienemmät leivinpaperipalat. Jaa peruna-fenkoliseos paloille tasaisesti. Sulje foliot nyyteiksi ja nosta ne uunipellille.
  • Kypsennä nyyttejä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Voit myös valmistaa nyytit grillissä. Avaa kuumat folionyytit varoen ja tarkista perunoiden kypsyys.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa kanasta ja yksi nyytti.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!