Karjalanpaisti ja valkosipuliperunat
4
annosta30
minutes2
hours30
minutes
Perinteinen karjalanpaisti on tosi helppo valmistaa ja kuuluu erottamattomasti monen juhlapöytäänkin, mutta sopii loistavasti myös arkeen. Parasta paisti on kun sen jaksaa hauduttaa pitkään. Karjalanpaistin kanssa uunissa kypsyy ihanat valkosipuliperunat. Näiden perunoiden kaveriksi lisätään kukkakaalia, niin saadaan reippaasti kuituja.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- naisen annos
400 g karjalanpaistilihoja tai 280 g Härkistä
1 sipuli
2 porkkanaa
200 g lanttua
1 tl suolaa
7 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
vettä
- naisen annos valkosipuliperunat
480 g perunoita
200 g kukkakaalia
200 g ruokakermaa (10%)
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria
- miehen annos karjalanpaisti
600 g karjalanpaistilihoja tai 400 g härkistä
2 sipulia
2 porkkanaa
300 g lanttua
1 tl suolaa
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
vettä
- miehen annos valkosipuliperunat
760 g perunoita
300 g kukkakaalia
400 g ruokakermaa (10%)
5 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria
OHJEET
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat sekä lanttu reiluiksi paloiksi.
- Laita pataan tai uunivuokaan kerroksittain lihaa tai Härkistä, sipulia, lanttua ja porkkanoita. Lisää mausteet ja vettä niin että lihat tai Härkis peittyy.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa 1,5–3 tuntia. Jos käytät Härkistä riittää reilu tunnin kypsytys. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä tarvittaessa kypsymisen loppuvaiheessa kannella.
- Pese ja kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kukkakaalli. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Lado perunat, kukkakaali ja sipuli kerroksittain uunivuokaan. Ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kerma perunoiden päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.