Karpalokana
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourHelppo kanaruoka syntyy uunissa ja saa makua maustetusta kermasta, karpaloista ja rosmariinista
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kananfileitä tai 400 g tofua
20 g öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
200 g kolmen sipulin ruokakermaa (10 %)
1 dl karpaloita
2 tuoretta rosmariininoksaa
- kukkakaalimuussi naisen annos
2/3 kukkakaali
1/2 tl suolaa
100 g kolmen sipulin ruokakermaa (10%)
- miehen annos
600 g kananfileitä tai 600 g tofua
30 g öljyä
1 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
300 g kolmen sipulin ruokakermaa (10 %)
2 dl karpaloita
3 tuoretta rosmariininoksaa
- kukkakaalimuussi miehen annos
1 kukkakaali
1/2 tl suolaa
200 g kolmen sipulin ruokakermaa (10%)
Ohjeet
- Ruskista kanojen pinta öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät tofua, siivuta tofu ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Paista sitten öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kanat tai tofut limittäin riviin uunivuokaan. Kaada päälle ruokakerma. Riivi päälle rosmariinilehdet. .
- Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes kanat ovat keskeltä kypsiä. Ripottele päälle karpalot. Tofulle riittää 15 minuuttia.
- Keitä kukkakaali pehmeäksi. Kun kukkakaali on kypsää kaada enin keittovesi toiseen astiaan. Muussa kukkakaalit muussinuijalla tai sauvasekoittimella. Lisää suola ja tarvittaessa keitinvettä.
- Lisää lopuksi kerma.
- Syö 1/4 osa kanasta ja kukkakaalimuussista.