Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

50

minutes

Tomaattinen jauheliha-kesäkurpitsavuoka on helppoa arkiruokaa, jossa on juuri riittävästi makua.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g jauhelihaa tai 160 g soija-rouhetta

  • 2 kesäkurpitsaa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa (halutessasi yrteillä maustettua)

  • 1 lihaliemikuutio (tai ihan vain suolaa maun mukaan)

  • 140 g emmentalia raastettuna tai muuta juustoraastetta

  • Voita tai oliiviöljyä vuokaan

  • miehen annos
  • 600 g jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 3 kesäkurpitsaa

  • 1 1/2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 prk (yhteensä 600 g) tomaattimurskaa (halutessasi yrteillä maustettua)

  • 1 lihaliemikuutio (tai ihan vain suolaa maun mukaan)

  • 200 g emmentalia raastettuna tai muuta juustoraastetta

  • Voita tai oliiviöljyä vuokaan

Ohjeet

  • Paloittele kesäkurpitsat.
  • Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.
  • Paista jauheliha korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa sipulien kanssa, sekoita joukkoon lihaliemikuutio. Jos käytät soijarouhetta, liota soijarouhe ja lisää paistettujen sipulien joukkoon.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon myös pilkottu kesäkurpitsa. Voitele uunivuoka ja kumoa jauheliha-kesäkurpitsaseos vuokaan.
  • Peitä vuoka kannella tai foliolla ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voit tarkkailla kesäkurpitsan kypsymistä haarukalla.
  • Ota kansi/folio pois ja ripottele ruoan päälle juustoraste. Paista jauheliha-kesäkurpitsavuokaa uunissa vielä noin 10 minuuttia – kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
  • Syö tällä aterialla 1/4 vuoasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!