Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka
4
Annosta50
minutesTomaattinen jauheliha-kesäkurpitsavuoka on helppoa arkiruokaa, jossa on juuri riittävästi makua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g jauhelihaa tai 160 g soija-rouhetta
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (halutessasi yrteillä maustettua)
1 lihaliemikuutio (tai ihan vain suolaa maun mukaan)
140 g emmentalia raastettuna tai muuta juustoraastetta
Voita tai oliiviöljyä vuokaan
- miehen annos
600 g jauhelihaa tai 240 g soijarouhetta
3 kesäkurpitsaa
1 1/2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 prk (yhteensä 600 g) tomaattimurskaa (halutessasi yrteillä maustettua)
1 lihaliemikuutio (tai ihan vain suolaa maun mukaan)
200 g emmentalia raastettuna tai muuta juustoraastetta
Voita tai oliiviöljyä vuokaan
Ohjeet
- Paloittele kesäkurpitsat.
- Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Paista jauheliha korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa sipulien kanssa, sekoita joukkoon lihaliemikuutio. Jos käytät soijarouhetta, liota soijarouhe ja lisää paistettujen sipulien joukkoon.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon myös pilkottu kesäkurpitsa. Voitele uunivuoka ja kumoa jauheliha-kesäkurpitsaseos vuokaan.
- Peitä vuoka kannella tai foliolla ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voit tarkkailla kesäkurpitsan kypsymistä haarukalla.
- Ota kansi/folio pois ja ripottele ruoan päälle juustoraste. Paista jauheliha-kesäkurpitsavuokaa uunissa vielä noin 10 minuuttia – kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
- Syö tällä aterialla 1/4 vuoasta.