Kesäkurpitsakeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
20
minutesTämä keitto on ihanan raikas ja koostumukseltaan samettisen pehmeä. Kesäkurpitsakeittoa maustaa tuore basilika. Ja tämä valmistuu nopeasti!
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 kesäkurpitsaa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
20 g rypsi- tai oliiviöljyä
5 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
1/2 kpl (ruukkua) basilikaa
(suolaa)
- päälle / yksi annos naisen annos
125 g raejuustoa
20 g siemeniä
- miehen annos
3 kesäkurpitsaa
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
30 g rypsi- tai oliiviöljyä
6 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
1/2 kpl (ruukkua) basilikaa
(suolaa)
- päälle / yksi annos naisen annos
200 g raejuustoa
30 g siemeniä
Ohjeet
- Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Syö 1/3 osa keitosta raejuuston ja siemenien kanssa.