Korealainen kananmuna-riisikulho

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Kananmunista tulee upea makuelämys kun ne pyöräyttää korealaisesta keittiöstä inspiroituneesta mausteseoksessa. Kun maltat jättää keltuaiset ihanan valuviksi, tuo se lisää kastiketta riisille.

Jos haluat tehdä ruuasta tukiaterin, niin tuplaa riisin määrä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 4 kananmunaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa

  • 2 rkl limetin mehua

  • 10 g seesamiöljyä

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 1/2 rkl riisiviinietikkaa

  • lisäksi naisen annos
  • 50 g riisiä

  • 2 kevätsipulia

  • 50 g tuoreita sokeriherneitä

  • ituja tai versosalaattia

  • majoneesi naisen annos
  • 15 g majoneesia

  • 1 - 2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa

  • miehen annos
  • 6 kananmunaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa

  • 3 rkl limetin mehua

  • 15 g seesamiöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • lisäksi miehen annos
  • 80 g riisiä

  • 3 kevätsipulia

  • 75 g tuoreita sokeriherneitä

  • ituja tai versosalaattia

  • majoneesi miehen annos
  • 25 g majoneesia

  • 1 - 2 tl gochujang-tahnaa tai punaista curry-tahnaa

Ohjeet

  • Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Munien keltuainen saa jäädä vähän löysäksi. Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori ne.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna kevätsipuli ja pätki sokeriherneet 2-3 osaan.
  • Sekoita majoneesin aineosat.
  • Hienonna valkosipuli ja kypsennä sitä öljytilkassa hetki. Lisää loppu öljy, riisiviinietikka, gochujang-tahna tai curry-tahna, soijakastike ja limetin mehu. Sekoita ja kuumenna seos. Laske lämpöä ja lisää kananmunat. Pyörittele munia varovasti seoksessa, niin ettei ne hajoa, mutta seos tarttuu munien pintaan.
  • Lusikoi riisi annoskulhoihin. Nosta päälle munat ja lämmin mausteseos. Lisää kevätsipuli, sokeriherneet ja itusalaatti. Syö majoneesikastikkeen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!