Korealainen lihakastike, rapea valkosipuli-chiliöljy ja kevätsipulisalaatti

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

20

minutes


Korealaisen lihakastikkeen kanssa tehdä ihanaa kevätsipulisalaattia. Salaattia varten valmistamme rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Kastiketta valmistuu kerralla vähän enemmän ja sitä voi käyttää vaikka salaatinkastikkeena. Tätä kannattaa kokeilla!

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 300 g naudalihasuikaleita tai 120 g soijasuikaleita

  • 10 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 200 g ruokakermaa (10%)

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1-2 rkl Gochujang-chilitahnaa (tai punaista currytahnaa)

  • ruohosipulia hienonnettuna

  • kasvissose naisen annos
  • 1/2 kukkakaali

  • 2 porkkanaa

  • 10 g seesaminsiemenöljyä

  • suolaa

  • rapea valkosipuli-chiliöljy (tästä riittää useampaan ruokailuun)
  • 60 g rypsiöljyä

  • 8 valkosipulinkynttä

  • 1 pieni sipuli tai salottisipuli

  • 1/4-1/2 dl chilihiutaleita

  • 20 seesamiöljyä

  • 20 g seesaminsiemeniä

  • 2 tl hunajaa

  • ripaus suolaa

  • korealainen kevätsipulisalaatti sama annos miehille ja naisille
  • 100 g kevätsipulia

  • 2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • miehen annos
  • 450 g naudalihasuikaleita tai 180 g soijasuikaleita

  • 15 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 400 g ruokakermaa (10%)

  • 2 1/2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl Gochujang-chilitahnaa (tai punaista currytahnaa)

  • ruohosipulia hienonnettuna

  • kasvissose miehen annos
  • 2/3 kukkakaali

  • 3 porkkanaa

  • 15 g seesaminsiemenöljyä

  • suolaa

Ohjeet

  • Valmista ensin rapea valkosipuli-chiliöljy: Hienonna valkosipulit ja sipuli.
  • Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää valkosipulit, sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat rapeita ja öljy muuttunut punaiseksi. Malta mielesi lämmön kanssa, liian kuuma öljy polttaa sipulit ja valkosipulit.
  • Sammuta levy ja lisää loput ainekset pannulle. Sekoita ja anna jäähtyä. Ole varovainen kuuman öljyn kanssa! Öljy kannattaa jäähdyttää ennen maistamista ja purkittamista.
  • Valmista sitten vihannessose: Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaali. Laita kasvikset kiehumaan veteen. Keitä niin kauan, että kasvikset ovat pehmenneet. Poista tarvittaessa ylimääräinen vesi.
  • Soseuta vihannekset perunanuijalla tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja öljyllä.
  • Kastikkeen valmistus: Paista naudanlihasuikaleet tai soijasuikaleet öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
  • Kaada päälle muutamassa erässä ruokakerma, samalla koko ajan sekoittaen.
  • Mausta kastike soijakastikkeella ja gochujangilla. Sekoita, ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Viimeistele kastike ruohosipulilla.
  • Kevätsipulisalaatti: Paloittele huuhdeltu kevätsipuli.
  • Pane kevätsipulit kulhoon. Mausta rapealla valkosipulil-chiliöljyllä, soijakastikkeella ja riisiviinietikalla. Sekoita huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa 5-10 minuuttia.
  • Syö tällä aterialla 1/3 osa kastikkeesta, soseesta ja salaatista.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!