Kreikkalainen kanapasta
2
Annosta20
minutesKreikkalainen keittiö tunnetaan yrttien mausta ja tuoreista raaka-aineistaan. Tällä kertaa tehdään matkaa Välimeren makujen maailmaan, kun perinteinen kanapasta saa uuden twistin. Korvaamalla pasta kesäkurpitsalla syntyy kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto, joka tarjoaa silti runsaasti makua. Astu mukaan tähän herkulliseen seikkailuun ja kokeile, miten kesäkurpitsa voi muuttaa tutun kanapastan uudeksi suosikiksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kesäkurpitsaa
200 g kanasuikaleita tai 160 g Mifu-suikaleita
10 g oliiviöljyä
10 g pestokastiketta
40 g fetajuustoa
50 g oliiveja
chilihiutaleita
mustapippuria
valkosipulijauhetta
suolaa
- miehen annos
400 g kesäkurpitsaa
300 g kanasuikaleita tai 250 g Mifu-suikaleita
15 g oliiviöljyä
15 g pestokastiketta
60 g fetajuustoa
75 g oliiveja
chilihiutaleita
mustapippuria
valkosipulijauhetta
suolaa
Ohjeet
- Tee spiraalileikkurilla kesäkurpitsasta nauhamaista tai käytä juustohöylää/kuorimaveistä, jolla saat kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Painele kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois talouspaperilla ja kuullota kesäkurpitsa nopeasti pannulla öljyssä (puolet annoksesta). Sekoita joukkoon pestokastike.
- Paista kanasuikaleet pannulla lopussa öljyssä ja lisää paistamisen loppuvaiheessa mausteet.
- Syö tällä aterialla puolet annoksesta.
- Laita syvän lautasen pohjalle ensin kesäkurpitsapastaa, päälle kanasuikaleet ja lopuksi oliivit ja murustettu feta.