Kreikkalainen kasvispaistos kanalla
3
annosta20
minutes1
hour45
minutesSana runsaus kuvaa tätä ihanaa paistosta, se sisältää runsaasti kasviksia. Valitse päälle suosikkiyrttejäsi esim. lehtipersiljaa, basilikaa tai timjamia.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
360 g perunaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 punasipuli
1 punainen chili tai 1/2 tl chilirouhetta
3 valkosipulinkynttä
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
390 g paseerattua tomaattia (esim. yrttimaustettu)
45 g fetajuustoa
300 g kanafileitä tai 300 g tofua
päälle yrttejä
- miehen annos
570 g perunaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 punasipuli
1 punainen chili tai 1/2 tl chilirouhetta
5 valkosipulinkynttä
3 tl oreganoa
1 1/2 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
390 g paseerattua tomaattia (esim. yrttimaustettu)
90 g fetajuustoa
450 g kanafileitä tai 450 g tofua
päälle yrttejä
ohjeet
- Paloittele perunat, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Halkaise punainen chili, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi chili ja valkosipulit.
- Levitä ison ja laakean vuoan pohjalle kasvikset ja ripottele päälle mausteet, kääntele ainekset huolella sekaisin. Levittele päälle kanafileet tai viipaloitu tofu. Valuta päälle paseerattua tomaattia.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes kasvikset ruskistuvat kevyesti pinnalta ja neste on kiehunut kasaan.
- Nosta kreikkalainen kasvispaistos uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia. Murenna pinnalle fetajuustoa ja ripottele päälle suosikkiyrttejäsi.