Kreikkalainen paistos
4
annosta30
minutes1
hourToiveresepti! Tämä piirakka pitää sisällään runsaan määrän kasviksia, makua ja hyviä rasvoja!
Sopii hyvin iltapalaksi, kahvipöytään tai vaikka illanistujaisiin tarjottavaksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINESOSAT
- pohja naisen annos
30 g öljyä
100 g kaura- tai riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g rahkaa
1 kananmuna (jos et voi käyttää munaa niin lisää 1 tl psylliumia pohjaan ja 50 g salaattijuustoa täytteeseen)
- täyte naisen annos
3 sipulia
5 g öljyä
3 punaista tomaattia
100 g tonnikalaa vedessä tai 100 g salaattijuustoa (rasvaa max. 7 %)
1 keltainen paprika
150 g salaattijuustoa (rasvaa max. 7%)
35 g oliiveja
isuolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta
3 rkl tomaattipyrettä
- pohja miehen annos
45 g öljyä
160 g kaura- tai riisijauhoja
1 ,5 tl leivinjauhetta
250 g rahkaa
1 kananmuna (jos et voi käyttää munaa niin lisää 1,5 tl psylliumia pohjaan ja 75 g salaattijuustoa täytteeseen)
- täyte miehen annos
3 sipulia
10 g öljyä
4 punaista tomaattia
150 g tonnikalaa vedessä tai 150 g salaattijuustoa (rasvaa max. 7 %)
1 keltainen paprika
250 g salaattijuustoa (rasvaa max. 7%)
50 g oliiveja
suolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta
4 rkl tomaattipyrettä
OHJEET
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Levitä taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjalle kostein käsin.
- Paista pohjaa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota muutama minuutti pannulla öljyssä
- Levitä tomaattipyree pohjan päälle. Laita sipulirenkaat tasaisesti pohjan päälle. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja levitä sipuleiden päälle.
- Murustele tonnikala. Kuutioi paprika pieneksi ja levitä piirakan päälle.
- Murustele juusto ja ripottele oliivit.
- Lopuksi ripaus suolaa, mustapippuria ja pizzamaustetta.
- Paista 220 asteessa puolisen tuntia. Paistos on parhaimmillaan, kun se on saanut hetken vetäytyä.