Kukkakaalileivät
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
1
hourToiveresepti! Leivät valmistuvat helposti kukkakaalisoseesta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
2 kananmunaa
500 g kukkakaalia
40 g mantelijauhoa
1/2 tl suolaa
1 tl psylliumia
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
- päälliset / leipä naisen annos
75 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 75g kasvisleikkelettä esim. Bon Soya
sipaisu voita tai margariinia
Kurkkua, tomaatti, paprikaa tai muuta vihannesta
- miehen annos
3 kananmunaa
750 g kukkakaalia
60 g mantelijauhoa
1 tl suolaa
1 1/2 tl psylliumia
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
- päälliset / 2 leipää miehen annos
100 g leikkelettä (lihapitoisuus yli 90%) tai 100g kasvisleikkelettä esim. Bon Soya
sipaisu voita tai margariinia
Kurkkua, tomaatti, paprikaa tai muuta vihannesta
Ohjeet
- Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukinnot. Höyrytä kukintoja kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä (noin 10 minuuttia).
- Siirrä kaalit kattilasta puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen
- Kukintojen jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahdollisimman paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
- Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
- Nostele lusikalla keoiksi (naiset 4 ja miehet 8) leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2 cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min uunin keskitasolla 225 asteessa, niin että pinta on ruskistunut.
- Syö tällä aterialla naiset 1 ja miehet 2 leipää päällisten kanssa.