Kukkakaalipihvit ja voipapupyree chimichurrilla
2
annosta30
minutesVoipapujen täyteläisyys yhdistettynä chimichurrin mausteisuuteen on toisiaan täydentävä yhdistelmä. Mausteiset kukkakaalipihvit höystettynä pekonilla tekevät annoksesta hienon kokonaisuuden.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- kukkakaalipihvit naisen annos
1/2 kukkakaali (keskiosa)
1/2 tl savustettua paprikaa
1 valkosipulinkynsi
10 g öljyä
suolaa ja mustapippuria
100 g kanapekonia tai 100 g kasvispekonia.
- chimchurri naisen annos
1/2 dl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
3 rkl punaviinietikkaa
20 g oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- voipapupyree naisen ja miehen annos
1 prk (380/230 g) voipapuja suolaliemessä (tai kikherneitä jos et löydä voipapuja)
1/2 sitruunan mehu sekä raastettu kuori
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ravintohiivaa
suolaa ja mustapippuria
- kukkakaalipihvit miehen annos
2/3 kukkakaali (keskiosa)
2/3 tl savustettua paprikaa
2 valkosipulinkynttä
15 g öljyä
suolaa ja mustapippuria
200 g kanapekonia tai 200 g kasvispekonia.
- chimchurri miehen annos
2/3 dl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
2/3 punainen chili
4 rkl punaviinietikkaa
30 g oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
ohjeet
- Tee ensin chimimichurri. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa chilistä kanta pois ja poista siemenet jos et halua chimichurrista todella tulista sekä silppua chili pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki chimichurrin ainekset.
- Kuori voipapupureen valkosipuli . Yhdistä kaikki voipapupureen ainekset. Aja tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella.
- Leikkaa kukkakaalista kaksi pihviä. Saat ne kukkakaalin keskiöstä. Säästä loput kukkakaalista salaattiin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mausta pihvit savustetulla paprikalla, suolalla ja mustapippurilla sekä ripottele päälle valkosipulisilppu. Paista pihvejä matalalla lämmöllä pannulla öljyssä. Silppua kanapekoni ja lisää se pannulle.
- Syö kukkakaalipihvit voipapupyreen ja chimichurrin kanssa.