Kurkkumunakas
Annokset
1
annosValmistusaika
20
minutesJos kaipaat raikasta munakasta niin tässä on sellainen. Kurkkua harvoin lämmitetään, mutta se maistuu hyvältä myös lämpimänä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- naisen annos
1 valkosipulinkynttä
1 cm inkivääriä
2 kananmunaa
1/2 rkl soijakastiketta
10 g oliiviöljyä
1/4 kurkkua
20 g fetajuustoa
yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)
- miehen annos
2 valkosipulinkynttä
2 cm inkivääriä
3 kananmunaa
1 rkl soijakastiketta
15 g oliiviöljyä
1/3 kurkkua
30 g fetajuustoa
yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)
ohjeet
- Murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri. Halkaise kurkku pitkittäin, ja poista lusikalla keskeltä kurkun keskusta. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Riko kananmunat kippoon, ja kaada soijakastike sekaan. Sekoita hyvin haarukalla.
- Kuullota öljyssä valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia ja lisää pannulle puolet kurkuista. Kääntele kurkkuja pannulla minuutin ajan, ja kaada sitten päälle muna-soijaseos.
- Laske lämpöä ja anna munakkaan paistua niin kauan että se hyytyy pinnalta. Voit halutessasi paistaa munakasta molemmin puolin.
- Ripottele loput kurkut, yrtit ja feta valmiin munakkaan päälle ja nauti lämpimänä.