Kurkkumunakas

Annokset

1

annos
Valmistusaika

20

minutes

Jos kaipaat raikasta munakasta niin tässä on sellainen. Kurkkua harvoin lämmitetään, mutta se maistuu hyvältä myös lämpimänä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • naisen annos
  • 1 valkosipulinkynttä

  • 1 cm inkivääriä

  • 2 kananmunaa

  • 1/2 rkl soijakastiketta

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1/4 kurkkua

  • 20 g fetajuustoa

  • yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)

  • miehen annos
  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 cm inkivääriä

  • 3 kananmunaa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1/3 kurkkua

  • 30 g fetajuustoa

  • yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)

ohjeet

  • Murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri. Halkaise kurkku pitkittäin, ja poista lusikalla keskeltä kurkun keskusta. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  • Riko kananmunat kippoon, ja kaada soijakastike sekaan. Sekoita hyvin haarukalla.
  • Kuullota öljyssä valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia ja lisää pannulle puolet kurkuista. Kääntele kurkkuja pannulla minuutin ajan, ja kaada sitten päälle muna-soijaseos.
  • Laske lämpöä ja anna munakkaan paistua niin kauan että se hyytyy pinnalta. Voit halutessasi paistaa munakasta molemmin puolin.
  • Ripottele loput kurkut, yrtit ja feta valmiin munakkaan päälle ja nauti lämpimänä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!