Kurpitsa-punajuurisalaatti
4
Annosta1
hourKurpitsa ja punajuuri paahtuvat uunissa ihanan meheviksi. Proteiinia tulee monesta lähteestä; härkäpapurouheesta, linsseistä ja vuohenjuustosta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- salaatti naisen annos
1 myskikurpitsa
3 punajuurta
10 g rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
230 g punaisia linssejä suolaliemessä (säilyke)
Lehtikaalisekoitusta tai ruukku jäävuorisalaattia
60 g Härkis härkäpapurouhetta tai 200 g kanaa esim. Vuolukana
120 g vuohenjuustoa
- kastike naisen annos
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
- salaatti miehen annos
1 myskikurpitsa
4 punajuurta
15 g rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
230 g punaisia linssejä suolaliemessä (säilyke)
Lehtikaalisekoitusta tai ruukku jäävuorisalaattia
100 g Härkis härkäpapurouhetta tai 300 g kanaa esim. vuolukana
180 g vuohenjuustoa
- kastike miehen annos
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. ( Voit säästää siemenet paahtamista varten ja käyttää niitä myöhemmin) Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Pane punajuuret leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiseen reunaan. Ripottele kasvisten päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria.
- Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää kurpitsa kuutiot pellin toiselle reunalle. Jatka paahtamista vielä noin 25 minuuttia.
- Valuta linssit. Asettele isolle lautaselle lehtikaalisekoitusta tai salaattia, paahdettuja punajuuria ja kurpitsoja sekä linssejä ja härkäpapurouhetta. Ripottele pinnalle hiukan murennetut vuohenjuustot.
- Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa loppu kastike erikseen.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa salaatista.