Kyssäkaaliröstipelti ja naudanlihasuikaleet
4
Annosta1
hourMelkein kuin pizza, muttei kuitenkaan! Kaaliröstipelti valmistuu näppärästi uunissa ja on loistava lisuke. Nyt sen kanssa nautitaan naudanlihasuikaleita.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g kyssäkaalia
100 g lehtikaalia
1 punasipuli
3 rkl jalapenoa (säilyke)
½ ruukku korianteria
120 g cheddarjuustoa raastettuna
2 munaa
1/2 dl pofiberia
1/2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1/2 tl kurkumaa
2 rkl limenmehua
- naudanlihasuikaleet naisen annos
300 g naudalihasuikaleita tai 250 g Härkis-suikaleita
20 g seesaminsiemenöljyä
mustapippuria
suolaa
korianteria
- miehen annos
600 g kyssäkaalia
150 g lehtikaalia
1 punasipuli
4 rkl jalapenoa (säilyke)
½ ruukku korianteria
180 g cheddarjuustoa raastettuna
3 munaa
1/2 dl pofiberia
2/3 tl suolaa
2/3 tl mustapippuria
2/3 tl kurkumaa
3 rkl limenmehua
- naudanlihasuikaleet miehen annos
450 g naudalihasuikaleita tai 350 g Härkis-suikaleita
30 g seesaminsiemenöljyä
mustapippuria
suolaa
korianteria
- päälle
korianteria ja jalapenoa
Ohjeet
- Kuori ja raasta kyssäkaalit karkeaksi raasteeksi. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Hienonna jalapenot. Hienonna myös korianteri. Raasta juusto.
- Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää munat, pofiber ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja rapeutta.
- Paista naudalihasuikaleet öljyssä ja mausta tai valmista Härkissuikaleet lämmittämällä.
- Syö 1/4 osa röstistä ja naudalihasuikaleista tai Härkis-suikaleista jalapenoviipaleiden ja korianterin kanssa kanssa.