Lanttulaatikkoa ja kalkkunaa
4
Annosta1
hour30
minutesLanttulaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Tässä laatikossa kärsivällisyys palkitaan, eli kannattaa hauduttaa laatikkoa matalassa lämmössä, näin takaat makean ja pehmeän lopputuloksen.
Jos ostat isomman kalkkunarullan tai vegaanisen kinkun voit hyödyntää sitä myös tulevissa resepteissä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
500 g lanttusosetta
1 dl kermaa (10%)
1 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää
ripaus maustepippuria
päälle pofiberia ja 10 g voita
- lisäksi naisen annos
400 g kalkkunaa (esim. kalkkunarulla) tai 400 g vegaaninen kinkku esim. Muu-juhlarulla
- miehen annos
700 g lanttusosetta
1 1/2 dl kermaa (10%)
1 1/2 tl suolaa
2/3 tl muskottipähkinää
ripaus maustepippuria
Päälle pofiberia ja 20 g voita
- lisäksi miehen annos
600 g kalkkunaa (esim. kalkkunarulla) tai 600 g vegaaninen kinkku esim. Muu-juhlarulla
Ohjeet
- Sekoita lanttusoseen sekaan kerma ja mausteet.
- Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle pofiberia ja vuole vielä voita muutama lastu.
- Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa tunti. Voit myös hauduttaa laatikkoa noin 120 asteessa useamman tunnin. Pitkä haudutus tekee mausta pehmeämmän ja makeamman.
- Paista kalkkuna tai vegaaninen kinkku paketin ohjeen mukaan.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa laatikosta ja lihasta.