Lasagnette kaalista ja kesäkurpitsasta

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

30

minutes
Koko valmistusaika

2

hours 

Täyttävä ja maukas lasagnette pitää sisällään terveellistä kaalia ja kesäkurpitsaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • n. 1 kg keräkaalia suikaloituna

  • 1 pieni kesäkurpitsa suikaloituna

  • 400 g naudan paistijauhelihaa tai 160 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 1 prk (noin 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl oreganoa

  • 200 g kermaviiliä (kevyt 6 %)

  • 80 g juustoraastetta

  • miehen annos
  • n. 1 kg keräkaalia suikaloituna

  • 1 pieni kesäkurpitsa suikaloituna

  • 600 g naudan paistijauhelihaa tai 240 g soijarouhetta

  • 1 sipuli

  • 1 prk (noin 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl oreganoa

  • 200 g kermaviiliä (kevyt 6 %)

  • 180 g juustoraastetta

Ohjeet

  • Kuullota pilkottu sipuli pannulla ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja lisää sekaan tomaattimurska. Jos käytät soijarouhetta, liota rouhe ja lisää liotettu rouhe tomaattimurskaan.
  • Lisää hieman vettä tomaattimurskapurkkiin, hölskäytä ja kaada joukkoon. Lisää kermaviili. Mausta suolalla ja oreganolla.
  • Leikkaa kaalit ja kesäkurpitsa suikaleiksi ja kaada vuokaan. Sekoita joukkoon jauhelihaseos ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuuttia.
  • Lisää joukkoon juustoraaste osittain sekoittaen ja ripottele osa lasagneten päälle.
  • Paista vielä 20-30 minuuttia.
  • Anna hieman vetäytyä ennen syömistä.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa lasagnetesta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!