Leppäsavu-kalakeitto
Annoksia
4
AnnostaValmistusaika
30
minutesLeppäsavujuusto antaa tälle keitolle ihanan pehmeän savuisen maun.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
200 g fenkolia
3 kevätsipulivartta
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 l vettä
160 g Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio
4 porkkanaa
400 g savukalaa esim. lohta tai siikaa
päälle halutessasi tilliä
- miehen annos
300 g fenkolia
4 kevätsipulivartta
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 l vettä
210 g Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoa
1 1/2 kasvisliemikuutiota
6 porkkanaa
600 g savukalaa esim. lohta tai siikaa
päälle halutessasi tilliä
Ohjeet
- Pilko fenkoli, porkkanat ja sipuli. Kuullota kevyesti öljyssä kattilan pohjalla.
- Lisää vesi ja liemikuutio, anna kiehua niin kauan, että porkkanat pehmenneet.
- Lisää juusto ja anna sen sulaa.
- Paloittele savukala ja lisää lopuksi keiton joukkoon.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta.