Linssileipä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

1

hour 

Ihanan täyteläinen linssileipä sisältää runsaasti proteiinia.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 70 g kuivattuja punaisia linssejä

  • 125 g raejuustoa

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl pofiberia

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 dl mantelimaitoa

  • 1/2 tl suolaa

  • päälliset / yksi annos naisen annos
  • 25 g leikkelettä tai 25 g kasvisleikkelettä esim. Muu tai Bon soya

  • 25 g juustoa

  • kasviksia

  • miehen annos
  • 120 g kuivattuja punaisia linssejä

  • 200 g raejuustoa

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 kananmunaa

  • 1 1/2 dl pofiberia

  • 1 1/2 rkl psylliumia

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 3 dl mantelimaitoa

  • 1 tl suolaa

  • päälliset / yksi annos miehen annos
  • 40 g leikkelettä tai 40 g kasvisleikkelettä esim. Muu tai Bon soya

  • 40 g juustoa

  • kasviksia

Ohjeet

  • Huuhtele linssit ja laita ne kiehumaan veteen 10 minuutiksi. Huuhtele linssit uudelleen ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon raejuusto, kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  • Sekoita yhteen psyllium, pofiber, suola ja leivinjauhe. Lisää nämä kuivat aineet taikinaan.
  • Lisää vielä mantelimaito. Sekoita hyvin.
  • Kaada taikina leipävuokaan mikä on vuorattu leivinpaperilla tai voideltu.
  • Paista leipää 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Syö 1/4 leivästä päällisten kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!