Mäiskyruusukaalit, feta-mousse ja kanaa
4
Annosta45
minutesSe joka keitetyn paistaa, se makean maistaa! Se pitää paikkansa näissä ihanissa mäiskityissa ruusukaaleissa. Näitä kannattaa kokeilla vaikka ei suuri ruusukaalin fani olisikaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- mäiskyruusukaalit naisen annos
500 g ruusukaaleja
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 sitruuna
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- feta-mousse naisen annos
200 g kevyt salaattijuustoa (siis se fetan tyyppinen juusto)
200 g turkkilaista jogurttia
- paistettu kanafile naisen annos
200 g kanafilettä tai mifu-suikaletta 160 g
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
- mäiskyruusukaalit miehen annos
600 g ruusukaaleja
4 kpl valkosipulinkynsiä
1 sitruuna
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- feta-mousse miehen annos
300 g kevyt salaattijuustoa (siis se fetan tyyppinen juusto)
400 g turkkilaista jogurttia
- paistettu kanafile miehen annos
300 g kanafilettä tai Mifu-suikaletta 250 g
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
- Keitä ruusukaaleja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes haarukalla kokeiltaessa ruusukaalit tuntuvat kypsiltä, mutta ruusukaalit ovat väriltään vielä kirkkaan vihreitä.
- Viipaloi sitruuna ja murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja rouhi pieneksi. Paina kypsät ruusukaalit lasin avulla lyttyyn. Asettele uunipellille ruusukaalit, sitruunaviipaleet ja valkosipulin kynnet. Mausta oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Paahda ruusukaaleja 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ruusukaalit paahtuvat pinnasta rapeiksi.
- Paista sillä aikaa pannulla kana tai mifu. Mausta.
- Sekoita vielä feta-mousse. Painele haarukalla juusto mössöksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa ruusukaaleista, feta-moussesta ja kanasta.