Mäiskyruusukaalit, feta-mousse ja kanaa

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Se joka keitetyn paistaa, se makean maistaa! Se pitää paikkansa näissä ihanissa mäiskityissa ruusukaaleissa. Näitä kannattaa kokeilla vaikka ei suuri ruusukaalin fani olisikaan.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • mäiskyruusukaalit naisen annos
  • 500 g ruusukaaleja

  • 3 kpl valkosipulinkynsiä

  • 1 sitruuna

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • feta-mousse naisen annos
  • 200 g kevyt salaattijuustoa (siis se fetan tyyppinen juusto)

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • paistettu kanafile naisen annos
  • 200 g kanafilettä tai mifu-suikaletta 160 g

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • mäiskyruusukaalit miehen annos
  • 600 g ruusukaaleja

  • 4 kpl valkosipulinkynsiä

  • 1 sitruuna

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • feta-mousse miehen annos
  • 300 g kevyt salaattijuustoa (siis se fetan tyyppinen juusto)

  • 400 g turkkilaista jogurttia

  • paistettu kanafile miehen annos
  • 300 g kanafilettä tai Mifu-suikaletta 250 g

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

  • Keitä ruusukaaleja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes haarukalla kokeiltaessa ruusukaalit tuntuvat kypsiltä, mutta ruusukaalit ovat väriltään vielä kirkkaan vihreitä.
  • Viipaloi sitruuna ja murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja rouhi pieneksi. Paina kypsät ruusukaalit lasin avulla lyttyyn. Asettele uunipellille ruusukaalit, sitruunaviipaleet ja valkosipulin kynnet. Mausta oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
  • Paahda ruusukaaleja 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ruusukaalit paahtuvat pinnasta rapeiksi.
  • Paista sillä aikaa pannulla kana tai mifu. Mausta.
  • Sekoita vielä feta-mousse. Painele haarukalla juusto mössöksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa ruusukaaleista, feta-moussesta ja kanasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!