Mansikkakakku
Annokset
8
annostaValmistusaika
1
hourKesään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku. Tässä vähähiilihydraattinen ja gluteeniton kakku vaikka keskikesän juhlaan.
Koko kakussa on 2 naisen ja 1,3 miehen proteiiniannosta ja 14 naisen ja 8 miehen rasva-annosta.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- pohja
4 kananmunaa
1 dl karppisokeria
60 g mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
sitruunamehua kostutukseen
- päälliset
100 g kermaa
150 g tuorejuustoa (15%)
1 tl vaniljajauhetta
2 rkl erytritolia
reilusti mansikoita
mintunlehtiä
ohjeet
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe pieneen määrään mantelijauhoja ja lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen.
- Lisää loput mantelijauhot varovasti.
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-22 cm).
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Mikäli kakun pinta meinaa palaa, laita leivinpaperi vuoan päälle paistamisen loppuvaiheessa
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
- Kostuta pohja sitruunamehulla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon.
- Levitä kuorrute kakkupohjan päälle.
- Koristele marjoilla.