Mansikkakakku

Annokset

8

annosta
Valmistusaika

1

hour 

Kesään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku. Tässä vähähiilihydraattinen ja gluteeniton kakku vaikka keskikesän juhlaan.


Koko kakussa on 2 naisen ja 1,3 miehen proteiiniannosta ja 14 naisen ja 8 miehen rasva-annosta. 

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Aineosat

  • pohja
  • 4 kananmunaa

  • 1 dl karppisokeria

  • 60 g mantelijauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • sitruunamehua kostutukseen

  • päälliset
  • 100 g kermaa

  • 150 g tuorejuustoa (15%)

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 2 rkl erytritolia

  • reilusti mansikoita

  • mintunlehtiä

ohjeet

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita leivinjauhe pieneen määrään mantelijauhoja ja lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen.
  • Lisää loput mantelijauhot varovasti.
  • Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-22 cm).
  • Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Mikäli kakun pinta meinaa palaa, laita leivinpaperi vuoan päälle paistamisen loppuvaiheessa
  • Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
  • Kostuta pohja sitruunamehulla.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon.
  • Levitä kuorrute kakkupohjan päälle.
  • Koristele marjoilla.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!