Mausteinen kasvissosekeitto

Annoksia

3

Annosta
Valmistusaika

20

minutes

Tässä kasvissosekeitossa makua tuo itämaiset mausteet. Mitä sileämmäksi maltat keiton ajaa, niin sitä samettisempi siitä tulee.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 4 porkkanaa

  • 2/3 kesäkurpitsa

  • 1/3 fenkoli

  • 1 sipuli

  • 1 tl curry

  • 1 tl garam masalaa

  • 1/4 tl neilikkaa

  • 20 g oliiviöljyä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 l vettä

  • 60 g cashew-pähkinöitä

  • 375 g raejuustoa

  • miehen annos
  • 5 porkkanaa

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1/3 fenkoli

  • 1 sipuli

  • 1 1/3 tl currya

  • 1 1/3 tl garam masalaa

  • 1/4 tl neilikkaa

  • 30 g oliiviöljyä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 l 3 dl vettä

  • 90 g cashew-pähkinöitä

  • 600 g raejuustoa

Ohjeet

  • Pilko sipuli, fenkoli ja porkkanat pieniksi paloiksi.
  • Paahda sipuli pannulla öljyssä. Lisää porkkanat ja fenkoli sekä mausteet. Pyörittele hetki niin että kasvikset vähän pehmenee. Lisää puolet pähkinöistä joukkoon. Paahda vielä hetki.
  • Pilko kesäkurpitsa paloiksi.
  • Laita vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää vihannesseos pannulta sekä kesäkurpitsapalat.
  • Keitä keittoa hiljalleen kannen alla niin kauan, että vihannekset ovat pehmenneet.
  • Lisää vettä tarvittaessa.
  • Kun vihannekset ovat pehmeitä aja ketitto tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää loppuvaiheessa raejuusto ja pyöritä vielä hetki sekoittimella, niin että raejuusto sekoittuu joukkoon.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Syö 1/3 osa keitosta ja jäljellä olevista pähkinöistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!