Mausteinen kasvissosekeitto
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
20
minutesTässä kasvissosekeitossa makua tuo itämaiset mausteet. Mitä sileämmäksi maltat keiton ajaa, niin sitä samettisempi siitä tulee.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
4 porkkanaa
2/3 kesäkurpitsa
1/3 fenkoli
1 sipuli
1 tl curry
1 tl garam masalaa
1/4 tl neilikkaa
20 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
60 g cashew-pähkinöitä
375 g raejuustoa
- miehen annos
5 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1/3 fenkoli
1 sipuli
1 1/3 tl currya
1 1/3 tl garam masalaa
1/4 tl neilikkaa
30 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
1 l 3 dl vettä
90 g cashew-pähkinöitä
600 g raejuustoa
Ohjeet
- Pilko sipuli, fenkoli ja porkkanat pieniksi paloiksi.
- Paahda sipuli pannulla öljyssä. Lisää porkkanat ja fenkoli sekä mausteet. Pyörittele hetki niin että kasvikset vähän pehmenee. Lisää puolet pähkinöistä joukkoon. Paahda vielä hetki.
- Pilko kesäkurpitsa paloiksi.
- Laita vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää vihannesseos pannulta sekä kesäkurpitsapalat.
- Keitä keittoa hiljalleen kannen alla niin kauan, että vihannekset ovat pehmenneet.
- Lisää vettä tarvittaessa.
- Kun vihannekset ovat pehmeitä aja ketitto tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella. Lisää loppuvaiheessa raejuusto ja pyöritä vielä hetki sekoittimella, niin että raejuusto sekoittuu joukkoon.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Syö 1/3 osa keitosta ja jäljellä olevista pähkinöistä.