Munakoisosalaatti
2
Annosta45
minutesLeivitetty munakoiso sopii salaatteihin ja fetajuusto tuo salaattiin suolaisuutta. Jos leivityksestä jää käyttämätöntä kananmunaa, sen voi paistaa pannulla munakkaaksi ja lisätä annokseen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
Jäävuori- tai lehtisalaattia
12 kirsikkatomaattia halkaistuna
½-1 kurkku paloiteltuna
100 g salaattijuustoa (3 %) paloiteltuna
2 kananmunaa
1 pieni munakoiso
20 g mantelijauhoa
30 g oliiviöljyä
- kastike naisen annos
10 g oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl sinappia
ruohosipulisilppua
- miehen annos
1 ruukku jäävuori- tai lehtisalaattia
12 kirsikkatomaattia halkaistuna
½-1 kurkku paloiteltuna
150 g salaattijuustoa (3 %) paloiteltuna
3 kananmunaa
1 munakoiso
30 g mantelijauhoa
45 g oliiviöljyä
- kastike miehen annos
15 g oliiviöljyä
½-1 sitruunan mehu
1 tl sinappia
ruohosipulisilppua
Ohjeet
- Pilko munakoiso viipaleiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Laita mantelijauhot lautaselle. Lämmitä öljyä keskilämmöllä pannulla. Dippaa munakoiso ensin kananmunaan ja sen jälkeen mantelijauhoon haarukan avulla ja paista öljyssä molemmin puolin noin 3 min./puoli. Viipaleet kannattaa paistaa useassa erässä ja jakaa öljyä niin, että sitä voi hieman lisätä pannulle jokaisen tai joka toisen erän kohdalla. Valuta viipaleet paiston jälkeen talouspaperin päällä.
- Lado laakeaan astiaan ensin salaatit, sitten kurkkupalat ja halkaistut tomaatit. Asettele päälle munakoiso ja feta.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada munakoisosalaatin päälle. Koristele ruohosipulilla.
- Syö tällä aterialla puolet.