Munakoisosalaatti

Annoksia

2

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Leivitetty munakoiso sopii salaatteihin ja fetajuusto tuo salaattiin suolaisuutta. Jos leivityksestä jää käyttämätöntä kananmunaa, sen voi paistaa pannulla munakkaaksi ja lisätä annokseen.



Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • Jäävuori- tai lehtisalaattia

  • 12 kirsikkatomaattia halkaistuna

  • ½-1 kurkku paloiteltuna

  • 100 g salaattijuustoa (3 %) paloiteltuna

  • 2 kananmunaa

  • 1 pieni munakoiso

  • 20 g mantelijauhoa

  • 30 g oliiviöljyä

  • kastike naisen annos
  • 10 g oliiviöljyä

  • ½ sitruunan mehu

  • 1 tl sinappia

  • ruohosipulisilppua

  • miehen annos
  • 1 ruukku jäävuori- tai lehtisalaattia

  • 12 kirsikkatomaattia halkaistuna

  • ½-1 kurkku paloiteltuna

  • 150 g salaattijuustoa (3 %) paloiteltuna

  • 3 kananmunaa

  • 1 munakoiso

  • 30 g mantelijauhoa

  • 45 g oliiviöljyä

  • kastike miehen annos
  • 15 g oliiviöljyä

  • ½-1 sitruunan mehu

  • 1 tl sinappia

  • ruohosipulisilppua

Ohjeet

  • Pilko munakoiso viipaleiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Laita mantelijauhot lautaselle. Lämmitä öljyä keskilämmöllä pannulla. Dippaa munakoiso ensin kananmunaan ja sen jälkeen mantelijauhoon haarukan avulla ja paista öljyssä molemmin puolin noin 3 min./puoli. Viipaleet kannattaa paistaa useassa erässä ja jakaa öljyä niin, että sitä voi hieman lisätä pannulle jokaisen tai joka toisen erän kohdalla. Valuta viipaleet paiston jälkeen talouspaperin päällä.
  • Lado laakeaan astiaan ensin salaatit, sitten kurkkupalat ja halkaistut tomaatit. Asettele päälle munakoiso ja feta.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada munakoisosalaatin päälle. Koristele ruohosipulilla.
  • Syö tällä aterialla puolet.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!