Nokkoskeitto herniksellä
4
Annosta40
minutesKevät on parasta aikaa hyödyntää nokkosia. Tätä vitamiinirikasta kasvia löytyy usein pihoilta ja polkujen varsilta, se kannattaakin nyt noukkia talteen.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
20 g öljyä
3 rkltpofiberia
1 l vettä
1 kasviliemikuutio
3 dl ryöpättyä nokkosta tai 300 g pakaste pinaattia
200 g kevyt tuorejuustoa rasvaa alle 10% (esim. Philadelphia)
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl meiramia
1/2 dl persiljasilppua
80 g Koskenlaskija ruoka & dippi
- päälle naisen annos
40 g hernistä
20 g oliivi- tai rypsiöljyä
2 dl vettä
1/2 tl paprikajauhetta
1/3 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
- miehen annos
30 g öljyä
4 rkl pofiberia
1 1/2 l vettä
1 kasviliemikuutio
3 dl ryöpättyä nokkosta tai 300 g pakaste pinaattia
300 g kevyt tuorejuustoa rasvaa alle 10% (esim. Philadelphia)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 1/2 tl meiramia
1/2 dl persiljasilppua
120 g Koskenlaskija ruoka & dippi
- päälle miehen annos
60 g hernistä
30 g oliivi- tai rypsiöljyä
3 dl vettä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
Ohjeet
- Jos olet kerännyt tuoreita nokkosia, ryöppää ne ensin. Eli kiehauta reilu kattilallinen vettä. Lisää 1 rkl suolaa 1 litraan vettä. Upota nokkoset veteen. Kun vesi alkaa taas kiehua, keitä nokkosia 30–60 sekuntia. Kaada vesi pois ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.
- Hienonna nokkoset.
- Aloita keiton valmistaminen laittamalla kattilaan öljy ja kuumenna se, lisää pofiber ja heti perään vesi. Lisää nokkoset/pinaatti, tuorejuusto nokareina, kasvisliemikuutio, persiljasilppu ja mausteet.
- Anna keiton kiehua n. 10 min.
- Tee Hernis sillä välin. Kuumenna pannulla öljy ja lisää hernis sekä perään vesi. Mausta. Paista niin kauan että vesi on imeytynyt hernikseen ja pinta saanut väriä. Tarkista vielä maku ja lisää mausteita makusi mukaan.
- Lisää lopuksi Koskenlaskija ja tarkista vielä maku. Lisää mausteita makusi mukaan.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja herniksestä.