Nokkoskeitto herniksellä

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

40

minutes

Kevät on parasta aikaa hyödyntää nokkosia. Tätä vitamiinirikasta kasvia löytyy usein pihoilta ja polkujen varsilta, se kannattaakin nyt noukkia talteen.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 20 g öljyä

  • 3 rkltpofiberia

  • 1 l vettä

  • 1 kasviliemikuutio

  • 3 dl ryöpättyä nokkosta tai 300 g pakaste pinaattia

  • 200 g kevyt tuorejuustoa rasvaa alle 10% (esim. Philadelphia)

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl meiramia

  • 1/2 dl persiljasilppua

  • 80 g Koskenlaskija ruoka & dippi

  • päälle naisen annos
  • 40 g hernistä

  • 20 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 2 dl vettä

  • 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/3 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • miehen annos
  • 30 g öljyä

  • 4 rkl pofiberia

  • 1 1/2 l vettä

  • 1 kasviliemikuutio

  • 3 dl ryöpättyä nokkosta tai 300 g pakaste pinaattia

  • 300 g kevyt tuorejuustoa rasvaa alle 10% (esim. Philadelphia)

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 tl suolaa

  • 1 1/2 tl meiramia

  • 1/2 dl persiljasilppua

  • 120 g Koskenlaskija ruoka & dippi

  • päälle miehen annos
  • 60 g hernistä

  • 30 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • 3 dl vettä

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

Ohjeet

  • Jos olet kerännyt tuoreita nokkosia, ryöppää ne ensin. Eli kiehauta reilu kattilallinen vettä. Lisää 1 rkl suolaa 1 litraan vettä. Upota nokkoset veteen. Kun vesi alkaa taas kiehua, keitä nokkosia 30–60 sekuntia. Kaada vesi pois ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.
  • Hienonna nokkoset.
  • Aloita keiton valmistaminen laittamalla kattilaan öljy ja kuumenna se, lisää pofiber ja heti perään vesi. Lisää nokkoset/pinaatti, tuorejuusto nokareina, kasvisliemikuutio, persiljasilppu ja mausteet.
  • Anna keiton kiehua n. 10 min.
  • Tee Hernis sillä välin. Kuumenna pannulla öljy ja lisää hernis sekä perään vesi. Mausta. Paista niin kauan että vesi on imeytynyt hernikseen ja pinta saanut väriä. Tarkista vielä maku ja lisää mausteita makusi mukaan.
  • Lisää lopuksi Koskenlaskija ja tarkista vielä maku. Lisää mausteita makusi mukaan.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta ja herniksestä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!