Paahdettu kikhernesalaatti
3
Annosta45
minutes
Ihanan rapsakat paahdetut kikherneet yhdistyvä maukkaisiin vihanneksiin tässä lämpimässä salaatissa. Herkullisuuden salaisuus piilee siinä, miten salaatti maustetaan. Se nimittäin tehdään vasta, kun kasvikset ovat kypsyneet.
Helppo vinegretti sekoitetaan sitruunamehusta, kokojyväsinapista ja öljystä. Kastike toimii kuin jälkimarinadi, sillä se imeytyy tehokkaasti kasvisten paahtuneeseen pintaan.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
1 prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2 porkkanaa
2 paprikaa
200 g salaattijuustoa (3%)
35 g oliiveja
1/2 kiinankaali
20 g oliiviöljyä
suolaa
Päälle tuoretta korianteria
- sitruuna-sinappivinegretti naisen annos
1/2 dl sitruunamehua
20 g oliiviöljyä
2 rkl dijontäysjyväsinappia
2 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
- miehen annos
1 prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
200 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
3 porkkanaa
2 paprikaa
350 g salaattijuustoa (3%)
50 g oliiveja
1/2 kiinankaali
30 g oliiviöljyä
suolaa
Päälle tuoretta korianteria
- sitruuna-sinappivinegretti naisen annos
2/3 dl sitruunamehua
30 g oliiviöljyä
3 rkl dijontäysjyväsinappia
3 tl hunajaa
2/3 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan.
- Leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja paprikat, porkkanat ja jäiset pavut leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 20 minuuttia. Lisää päälle vielä lohkottu kiinankaali, oliivit ja salaattijuusto.
- Paista vielä 10 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.
- Tee kastike. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa salaatista.