Pääsiäisateria: Tomaattiset täytetyt munat,Sitruuna-timjami broileria ja rakuunaporkkanoita

Annokset

5

annosta
Aktiivinen Valmistusaika

1

hour 
Kokonaisvalmostusaika

2

hours 

Pääsiäisen klassikkoalkuruoka on täytetyt munat. Tällä kertaa ne täytetään tomaattisella täytteellä.


Pääruokana nautitaan raikasta sitruuna-timjamibroileria ja lisukkeeksi tehdään rakuunaporkkanoita.  Kana kypsyy suussasulavaksi uunissa runsaassa kastikkeessa.


Jos et halua tehdä alkuruokaa naiset voivat tehdä broilerin kaksinkertaisena annoksena ja miehet voivat yhdistää naisen ja miehen annoksen.  

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

AINEOSAT

  • täytetyt munat naisen tai miehen annos
  • 5 kananmunaa

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 2 tl creme fraichea tai majoneesia

  • ruohosipulia

  • ripaus suolaa

  • ripaus chiliä

  • sitruuna-timjamibroileria naisen annos
  • 250 g broilerin paistileikettä tai 250 g tofua

  • 1/2 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 20 g mantelijauhoa

  • 10 g öljyä

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1/2 sitruunan kuori ja-mehu

  • 2 dl kanalientä

  • 200 g creme fraichea (12%)

  • 2 vartta timjamia

  • 1 -2 laakerinlehteä

  • 1 rkl kapriksia

  • rakuunaporkkanat naisen annos
  • 500 g porkkanaa

  • 2 dl vettä

  • 1/2 tl suolaa

  • 10 g voita

  • 1/2 rkl kuivattua rakuunaa

  • sitruuna-timjamibroileria miehen annos
  • 500 g broilerin paistileikettä tai 500 g tofua

  • 1 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 30 g mantelijauhoa

  • 15 g öljyä

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 sitruunan kuori ja-mehu

  • 4 dl kanalientä

  • 400 g creme fraichea (12%)

  • 4 vartta timjamia

  • 3 -4 laakerinlehteä

  • 2 rkl kapriksia

  • rakuunaporkkanat miehen annos
  • 700 g porkkanaa

  • 3 dl vettä

  • 2/3 tl suolaa

  • 20 g voita

  • 1 rkl kuivattua rakuunaa

OHJEET

  • Keitä munat koviksi, noin 8−10 minuuttia. Laita keitetyt munat hetkeksi kylmään veteen, jotta kuori irtoaa paremmin. Kuori ja halkaise munat pituussuunnassa.
  • Koverra keltuainen pois lautaselle esimerkiksi lusikalla. Hienonna keltuainen haarukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon tomaattipyree, creme fraiche tai majoneesi. ripaus suolaa ja chiliä.
  • Lusikoi täyte munien sisään. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja ripauksella chiliä.
  • Mausta broilerin leikkeet suolalla ja pippurilla. Anna maustua ja lämmetä pöydällä n. 30 min. Pyörittele leikkeet mantelijauhoissa.
  • Jos käytät tofua, leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaan hyvin talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele lopuksi mantelijauhoissa.
  • Paista broilerit tai tofut molemmin puolin kauniin ruskeiksi pannulla öljyssä. Nosta uunivuokaan.
  • Kuullota sipulit pannulla.
  • Lisää lastuiksi leikattu (varo leikkaamasta valkoista osaa) pestyn sitruunan kuori, sitruunamehu ja loput ainekset pannulle. Kiehauta. Kaada seos vuokaan.
  • Hauduta uunissa 175 asteessa 40 min.
  • Valmista porkkanat. Kuori ja paloittele porkkanat suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suolaa.
  • Keitä porkkanat napakan kypsiksi noin 10 minuuttia.
  • Valuta vesi ja lisää kattilaan voi ja rakuunaa hienonnettuna. Lisää suolaa tarpeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!