Pad thai varsiparsakaalilla

Annokset

3

annos
Valmistusaika

30

minutes

Pad thai on kuuluisa thaimaalainen nuudeliwokki. Tällä kertaa lisäämme pannulle varsiparsakaalia. Tällä aterialla otamme energiaa riisinuudeleista eli hiilihydraateista ja rasvaa on vähemmän.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 230 g isoja katkarapuja

  • 75 g riisinuudeleita

  • 200 g varsiparsakaalia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 vartta kevätsipulia

  • 15 g öljyä

  • 3 kananmunaa

  • 15 g öljyä

  • (halutessasi päälle korianteria ja ituja)

  • 1 lime

  • 1 punainen chili tai chilirouhetta

  • kastike naisen annos
  • 3 rkl kalakastiketta

  • 1/2 dl vettä

  • 2 rkl tamarinditahnaa tai 2 rkl limetin mehua ja 1 rkl tomaattipyrettä

  • miehen annos
  • 350 g isoja katkarapuja

  • 140 g riisinuudeleita

  • 300 g varsiparsakaalia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 vartta kevätsipulia

  • 20 g öljyä

  • 4 kananmunaa

  • 20 g öljyä

  • (halutessasi päälle korianteria ja ituja)

  • 1 lime

  • 1 punainen chili tai chilirouhetta

  • kastike miehen annos
  • 4 rkl kalakastiketta

  • 1/2 dl vettä

  • 3 rkl tamarinditahnaa tai 2 rkl limetin mehua

ohjeet

  • Ota katkaravut sulamaan ajoissa tai sulata lämpimpän veden alla.
  • Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Leikkaa varsiparsakaalit kahteen osaan ja keitä nuudeleiden mukana. Varsiparsakaalin kypsennysaika on 5 minuuttia, jos nuudelit kypsyvät nopeammin laita varsiparsakaalit etukäteen veteen. Valuta kypsät nuudelit ja varsiparsakaalit.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi kevätsipuli.
  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja sekoita hyvin.
  • Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
  • Kuumenna öljy isolla pannulla tai wokkipannussa. Lisää valkosipuli sekä nuudelit ja varsiparsakaalit. Sekoittele ja lisää lopuksi katkaravut sekä kastike. Sekoittele minuutin verran että kastike sekoittuu.
  • Siirrä nuudeliseos hetkeksi sivuun lautaselle. Laita loput öljyt pannulle ja lisää kananmunat. Sekoittele kunnes munat näyttävät kokkelilta.
  • Lisää nuudeliseos takaisin pannulle. Lisää vielä kevätsipulit ja halutessasi ituja. Paista käännellen hetki.
  • Syö pad thai itujen, limen ja korianterin kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!