Parsa-tomaatti-oliivisalaatti lohella

Annokset

2

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Näyttävä salaatti valmistuu parsasta, tomaateista, artisokansydämistä ja oliiveista. Jos ostat artisokansydämet öljyssä voit käyttää sen öljyn kastikkeeseen. Mausteliemessä olevat artisokansydämet käy myös hyvin. Voit käyttää myös muuta savukalaa.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 300 g vihreää parsaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 200 g kirsikkatomaatteja

  • 45 g oliiveja

  • 4 artisokansydäntä (säilyke)

  • mustapippuria

  • sormisuolaa

  • tuoreita yrttejä (esim. basilika tai oregano)

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 200 g lämminsavulohta tai muuta savukalaa

  • miehen annos
  • 400 g vihreää parsaa

  • 15 g oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 300 g kirsikkatomaatteja

  • 60 g oliiveja

  • 5 artisokansydäntä (säilyke)

  • mustapippuria

  • sormisuolaa

  • tuoreita yrttejä (esim. basilika tai oregano)

  • 15 g oliiviöljyä

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

  • 300 g lämminsavulohta tai muuta savukalaa

ohjeet

  • Poista parsoista puiseva tyviosa.
  • Ripottele parsojen päälle hieman oliiviöljyä ja hieman suolaa.
  • Voit kypsentää parsat joko paistinpannulla tai uunissa (180 astetta). Kypsennysaika riippuu parsojen paksuudesta, mutta usein se on jotain 8–12 minuutin välillä.
  • Leikkaa tomaatit, oliivit ja artisokansydämet pieneksi. Sekoita halutessasi.
  • Laita tomaattiseos parsojen päälle.
  • Mausta mustapippurilla, suolalla sekä yrteillä.
  • Sekoita oliiviöljy ja balsamiviinietikka kastikkeeksi. Levitä salaatin päälle.
  • Syö salaatti lohen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!