Parsa-tomaatti-oliivisalaatti lohella
2
annosta30
minutesNäyttävä salaatti valmistuu parsasta, tomaateista, artisokansydämistä ja oliiveista. Jos ostat artisokansydämet öljyssä voit käyttää sen öljyn kastikkeeseen. Mausteliemessä olevat artisokansydämet käy myös hyvin. Voit käyttää myös muuta savukalaa.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
300 g vihreää parsaa
10 g oliiviöljyä
ripaus suolaa
200 g kirsikkatomaatteja
45 g oliiveja
4 artisokansydäntä (säilyke)
mustapippuria
sormisuolaa
tuoreita yrttejä (esim. basilika tai oregano)
10 g oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa
200 g lämminsavulohta tai muuta savukalaa
- miehen annos
400 g vihreää parsaa
15 g oliiviöljyä
ripaus suolaa
300 g kirsikkatomaatteja
60 g oliiveja
5 artisokansydäntä (säilyke)
mustapippuria
sormisuolaa
tuoreita yrttejä (esim. basilika tai oregano)
15 g oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
300 g lämminsavulohta tai muuta savukalaa
ohjeet
- Poista parsoista puiseva tyviosa.
- Ripottele parsojen päälle hieman oliiviöljyä ja hieman suolaa.
- Voit kypsentää parsat joko paistinpannulla tai uunissa (180 astetta). Kypsennysaika riippuu parsojen paksuudesta, mutta usein se on jotain 8–12 minuutin välillä.
- Leikkaa tomaatit, oliivit ja artisokansydämet pieneksi. Sekoita halutessasi.
- Laita tomaattiseos parsojen päälle.
- Mausta mustapippurilla, suolalla sekä yrteillä.
- Sekoita oliiviöljy ja balsamiviinietikka kastikkeeksi. Levitä salaatin päälle.
- Syö salaatti lohen kanssa.