Patonki

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

45

minutes

Tämä maukas patonki on parhaimmillaan lämpimänä. Voit myös paahtaa viipaleet.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 4 kananmunaa

  • 50 g turkkilaista jogurttia

  • 40 g kookosjauhoa

  • 1 1/2 dl pofiberiä

  • 1 rkl psylliumkuitua

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 10 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • päälle naisen annos
  • 200 g leikkelettä (lihapitoisuus min. 90%) tai 200 g kasvisleikkelettä esim. Bonsoya tai Muu

  • sipaisu voita tai margariinia

  • kasviksia

  • miehen annos
  • 6 kananmunaa

  • 75 g turkkilaista jogurttia

  • 60 g kookosjauhoa

  • 2 dl pofiberiä

  • 1 1/2 rkl psylliumkuitua

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 2/3 tl suolaa

  • 15 g oliivi- tai rypsiöljyä

  • päälle miehen annos
  • 300 g leikkelettä (lihapitoisuus min. 90%) tai 300 g kasvisleikkelettä esim. Bonsoya tai Muu

  • sipaisu voita tai margariinia

  • kasviksia

Ohjeet

  • Vatkaa käsin kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon suola ja jogurtti.
  • Lisää kuivat aineet yksitellen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta patonki. Painele veitsellä tai pizzaleikkurille patongin pintaa viiltoja.
  • Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes patonki on saanut kauniin kullanruskean värin.
  • Syö tällä aterialla 1/4 patongista ja päällisistä.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!