Patonki
4
Annosta45
minutesTämä maukas patonki on parhaimmillaan lämpimänä. Voit myös paahtaa viipaleet.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
4 kananmunaa
50 g turkkilaista jogurttia
40 g kookosjauhoa
1 1/2 dl pofiberiä
1 rkl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
- päälle naisen annos
200 g leikkelettä (lihapitoisuus min. 90%) tai 200 g kasvisleikkelettä esim. Bonsoya tai Muu
sipaisu voita tai margariinia
kasviksia
- miehen annos
6 kananmunaa
75 g turkkilaista jogurttia
60 g kookosjauhoa
2 dl pofiberiä
1 1/2 rkl psylliumkuitua
1 1/2 tl leivinjauhetta
2/3 tl suolaa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
- päälle miehen annos
300 g leikkelettä (lihapitoisuus min. 90%) tai 300 g kasvisleikkelettä esim. Bonsoya tai Muu
sipaisu voita tai margariinia
kasviksia
Ohjeet
- Vatkaa käsin kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon suola ja jogurtti.
- Lisää kuivat aineet yksitellen koko ajan sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta patonki. Painele veitsellä tai pizzaleikkurille patongin pintaa viiltoja.
- Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes patonki on saanut kauniin kullanruskean värin.
- Syö tällä aterialla 1/4 patongista ja päällisistä.