Pavlova
Annoksia
2
AnnostaValmistusaika
3
hoursPavlova on klassinen marjakakku. Tämä herkku sopii hyvin kesään ja voit laittaa päälle aina sesongissa olevia marjoja. Tässä versiossa tehdään väliin sitruunakiisseli missä hyödynnetään marengista jääviä keltuaisia. Kakussa on kaksi naisen annosta ja noin yksi miehen annos.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- marenki
4 kananmunan valkuaista
1 tl mantelijauhetta
1 dl karppitomusokeria
2 tippaa etikkaa
Öljyä tai voita leivinpaperin voiteluun
- kiisseli
1 sitruuna
2 keltuaista
1 rkl maizenaa
2 dl sokeroimatonta mantelimaitoa
1 dl karppitomusokeria
- päälle
60 g kuohukermaa
300 g marjoja
Ohjeet
- Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen vaahtoon mantelijauhe, karppitomusokeri ja muutama tippa etikkaa. Vatkaa niin kauan että vaahto on kovaa ja kestää kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
- Laita pellille leivinpaperi minkä voit voidella kevyesti rypsiöljyllä tai voilla.
- Leivitä marenki kahdeksi samankokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
- Paista marenkia 100 asteessa noin 2 tuntia.
- Paistumisen aikana valmista kiisseli. Raasta kattilaan 1 sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää kaksi keltuaista, 2 dl sokeroimatonta mantelimaitoa ja 1 rkl maizenaa. Lisää vielä 1 dl karppitomusokeria. Keitä seosta matalalla lämmöllä koko ajan käsin vatkaten. Jos seos meinaa paakkuntua, voit ajaa sen tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Vaahdota kerma.
- Kokoa kakku. Lusikoi pohjalle kiisseli ja lisää päälle vähän marjoja.
- Lisää toinen pohja päälle seuraavaksi kerrokseksi.
- Kasaa päälle marjoja ja kermaa.