Persimon kanapata
3
Annosta30
minutesTämä aurinkoinen kanapata ilostusttaa jo ulkonäöllää ja herkullinen maku saa viimeistään hymyn korviin. Raikkaan hedelmäinen maku yhdistettynä sinapin aromiin on yllättävän hyvä yhdistelmä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
300 g kanan fileepihvejä, maustamaton tai 300 g tofua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 persimon
10 g öljyä
2 1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan mehu
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl chilihiutaleita
1 tlk (2 dl) ruokakermaa (10 %)
tuoretta basilikaa hienonnettuna
- lisäksi naisen annos
1/3 kukkakaalia
1/2 parsakaalia
- miehen annos
450 g kanan fileepihvejä, maustamaton tai 450 g tofua
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 persimonia
15 g öljyä
3 1/2 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutio
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 rkl Dijon-sinappia
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 tl mustapippuria
1/3 tl chilihiutaleita
3 dl ruokakermaa (10 %)
tuoretta basilikaa hienonnettuna
- lisäksi miehen annos
1/2 kukkakaali
1 parsakaali
Ohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Poista kannat persimoneista ja viipaloi hedelmät.
- Viipaloi kanafileet tai tofu. Ruskista kanapalat tai tofut öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista vielä muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta sitruunanmehulla, dijonsinapilla, sitruunankuorella, pippurilla ja chilihiutaleilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää pataan ruokakerma sekä persimonviipaleet. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Viimeistele pata basilikalla.
- Höyrytä kukka- ja parsakaali vesihöyryssä pehmeiksi.
- Syö 1/3 kanapadasta ja kasviksista.