Pinaatti-juustopiiras
Annoksia
3
AnnostaValmistusaika
45
minutesPinaatti ja salaattijuusto ovat luottopari, joka ei petä koskaan. Simppeli pinaatti-fetapiiras syntyy helposti ja maistuu myös kylmänä.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
150 g pakastepinaattia
4 kananmunaa
mustapippuria
100 g salaattijuustoa (7 %) fetan tyyppinen juusto
1 punasipuli
20 g oliiviöljyä
100 g ruokakermaa (10 %)
Lisäksi: tomaattia, kurkkua
- miehen annos
250 g pakastepinaattia
6 kananmunaa
mustapippuria
150 g salaattijuustoa (7 %) fetan tyyppinen juusto
2 punasipuli
30 g oliiviöljyä
200 g ruokakermaa (10 %)
Lisäksi: tomaattia, kurkkua
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Lämmitä pannulla keskilämmöllä ensin puolet öljystä ja lisää pakastepinaatti. Kun pinaatti on lähes sulaa, lisää kuutioitu sipuli. Paista niin kauan, että pinaatista on vesi haihtunut pois.
- Sekoita kananmuna, ruokakerma ja puolet murustetusta juustosta hyvin keskenään. Lisää seokseen pinaatti-sipulisekoitus. Kaada seos piirakkavuokaan, jonka olet voidellut lopulla öljyllä. Murustele loppu juusto piiraan päälle. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia.
- Tarjoile tomaatin ja kurkun kanssa.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa piirakasta tomaatin ja kurkun kanssa.