Piparkakut
Annoksia
20
AnnostaValmistusaika
45
minutesPiparkakut jouluun. Näissä pipareissa ei ole hiilihydraattia, mutta makua riittää! Valmista taikina edellisenä päivänä.
Taikinasta valmistuu noin 20 pientä piparkakkua
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
2,5 dl mantelijauhetta
100 g voita
1 dl erytritolia
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Ohjeet
- Sulata voi kattilassa. Sulata joukkoon erytritoli. Älä kiehuta.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Kun voiseos on jäähtynyt, sekoita sekaan kuivat aineet ja kananmuna.
- Lusikoi taikina pakastepussiin ja laita jääkaappiin yöksi.
- Kaaviloi taikina kelmun avulla ja ota muotilla kuvioita. Taikina pitää olla aika viileää, pienet muotit toimivat parhaiten.
- Siirrä varovasti leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Varo ettei pala!