Piperrada eli baskilainen munakas
2
Annosta20
minutesBaskilainen munakas sisältää reilusti paprikaa, tomaattia ja sipulia. Se höystetään kinkulla ja tipalla chliä.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 tomaattia
1/2 tl suolaa
tippa tabascoa tai srirachaa
- munakas naisen annos
3 kananmunaa
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
40 g juustoraastetta
silputtua persiljaa
50 g paahtokinkkua tai 50 g kasvisleikkelettä esim. Muu
- miehen annos
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 tomaattia
1/2 tl suolaa
tippa tabascoa tai srirachaa
- munakas miehen annos
4 kananmunaa
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
60 g juustoraastetta
silputtua persiljaa
100 g paahtokinkkua tai 100 g kasvisleikkelettä esim. Muu
Ohjeet
- Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi, kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprikat. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna oliiviöljy suuressa pinnoitetussa pannussa. Lisää sipulirenkaat ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää paprikat ja anna niiden pehmetä hetki sekoitellen. Lisää tomaattilohkot ja sekoittele varovasti kunnes ne kuumenevat. Peitä kannella ja anna vihannesten kypsyä pehmeiksi miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Mausta vihannessekoitus suolalla ja tabascolla tai srirachalla.
- Riko munat kulhoon ja lisää suola. Sekoita vain sen verran, että keltuaiset rikkoutuvat. Työntele vihannekset pannun reunoille ja lisää keskelle öljyä.
- Nosta lämpöä ja kaada pannulle munaseos. Kuumenna ja työntele munaseosta lastalla pohjasta niin että se hyytyy tasaisesti. Sammuta levy, kun muna on vielä kosteaa. Ripottele ainesten päälle reilusti mustapippuria ja hienonnettua persiljaa.
- Laskosta kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele ne pannun päälle. Syö tällä aterialla puolet munakkaasta.