Porkkana-fenkolikeitto
Annokset
3
annostaValmistusaika
30
minutesFenkoli tuo mukavaa lakritsaista makua porkkanakeittoon. Jalotofu kruunaa keiton.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- naisen annos
500 g porkkanoita
1 sipuli
1 fenkoli
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
90 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
300 g jalotofua (kylmäsavu)
40 g auringonkukansiemeniä
10 g ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
- miehen annos
650 g porkkanoita
1 sipuli
1 fenkoli
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
150 g maustamatonta tuorejuustoa (15 %)
450 g jalotofua (kylmäsavu)
60 g auringonkukansiemeniä
15 g ruokaöljyä
1 1/2 rkl soijakastiketta
ohjeet
- Kuori ja pilko kasvikset rouheiksi paloiksi kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja mausteet.
- Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla öljyssä auringonkukan siementen kanssa. Lisää paiston loppuvaiheessa joukkoon soijakastike.