Porkkanafritterit ja tonnikalamousse
3
Annosta30
minutesPorkkanafritterit syntyvät helposti porkkanaraasteesta ja kananmunasta. Niille seuraksi sekoitellaan käden käänteessä tonnikalamousse tonnikalasta ja jogurtista.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- porkkanafritterit naisen annos
500 g porkkanaa
2 cm:n pala inkivääriä
2 munaa
1 rkl psylliumia
mustapippuria
1 tl suolaa
Paistamiseen 20 g öljyä
- Tonnikalamousse naisen annos
200 g tonnikalapaloja vedessä
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
mustapippuria
- porkkanafritterit miehen annos
700 g porkkanaa
3 cm:n pala inkivääriä
3 munaa
1 1/2 rkl psylliumia
mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
Paistamiseen 30 g öljyä
- Tonnikalamousse miehen annos
300 g tonnikalapaloja vedessä
300 g turkkilaista jogurttia
2/3 dl ruohosipulia silputtuna
1 1/2 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
mustapippuria
Ohjeet
- Kuori porkkanat ja inkivääri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita kulhossa porkkanaraaste, munat, psyllium ja mausteet.
- Kuumenna pannu. Paista seoksesta öljyssä keskilämmöllä frittereitä.
- Paistoaika on muutama minuutti molemmin puolin.
- Sekoita tonnikalamoussen ainekset yhteen ja anna hetken maun tasoittua.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa frittereistä ja tonnikalamoussesta.