Poronkäristyspata
4
Annosta2
hours30
minutesPoronkäristyspata vaatii aikaa, mutta murea lopputulos palkitsee. Punajuuret värjäävät padan reippaan punaiseksi.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
400 g poronkäristyslihaa (pakaste) tai 160 g soijasuikaleita
30 g voita
4 dl vettä
2 kpl sipulia
1 lihaliemikuutio
1 tl suolaa
3-5 kpl katajanmarjoja jos haluat
1/2 tl mustapippuria
2 kpl punajuurta
2 kpl palsternakkaa
1/2 dl halutessasi suppilovahveroita (kuivattuja)
2 tl sinappia (makeuttamatonta)
100 g puolukoita tai karpaloita
- miehen annos
600 g poronkäristyslihaa (pakaste) tai 240 g soijasuikaleita
50 g voita
5 dl vettä
2 kpl sipulia
1 lihaliemikuutio
1 tl suolaa
3-5 kpl katajanmarjoja jos haluat
2/3 tl mustapippuria
4 kpl punajuurta
2 kpl palsternakkaa
1/2 dl halutessasi suppilovahveroita (kuivattuja)
3 tl sinappia (makeuttamatonta)
150 g puolukoita tai karpaloita
Ohjeet
- Paista jäinen käristysliha ruskeaksi pannulla voissa ja siirrä lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemikuutio, suola, katajanmarjat ja sipulit pataan.
- Kuori punajuuret ja palsternakka. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja kumoa pataan. Lisää sienet, juurekset ja sinappi. Hauduta pataa kannen alla liedellä tai 175-asteisessa uunissa vähintään puolitoista tuntia. Tarkista maku ja lihan mureus. Jatka tarvittaessa hauduttamista.
- Lisää kypsän padan päälle marjat.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa padasta.