Poronkäristyspata

Annoksia

4

Annosta
Valmistusaika

2

hours 

30

minutes

Poronkäristyspata vaatii aikaa, mutta murea lopputulos palkitsee. Punajuuret värjäävät padan reippaan punaiseksi.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

Ainesosat

  • naisen annos
  • 400 g poronkäristyslihaa (pakaste) tai 160 g soijasuikaleita

  • 30 g voita

  • 4 dl vettä

  • 2 kpl sipulia

  • 1 lihaliemikuutio

  • 1 tl suolaa

  • 3-5 kpl katajanmarjoja jos haluat

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 2 kpl punajuurta

  • 2 kpl palsternakkaa

  • 1/2 dl halutessasi suppilovahveroita (kuivattuja)

  • 2 tl sinappia (makeuttamatonta)

  • 100 g puolukoita tai karpaloita

  • miehen annos
  • 600 g poronkäristyslihaa (pakaste) tai 240 g soijasuikaleita

  • 50 g voita

  • 5 dl vettä

  • 2 kpl sipulia

  • 1 lihaliemikuutio

  • 1 tl suolaa

  • 3-5 kpl katajanmarjoja jos haluat

  • 2/3 tl mustapippuria

  • 4 kpl punajuurta

  • 2 kpl palsternakkaa

  • 1/2 dl halutessasi suppilovahveroita (kuivattuja)

  • 3 tl sinappia (makeuttamatonta)

  • 150 g puolukoita tai karpaloita

Ohjeet

  • Paista jäinen käristysliha ruskeaksi pannulla voissa ja siirrä lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Lisää lihaliemikuutio, suola, katajanmarjat ja sipulit pataan.
  • Kuori punajuuret ja palsternakka. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja kumoa pataan. Lisää sienet, juurekset ja sinappi. Hauduta pataa kannen alla liedellä tai 175-asteisessa uunissa vähintään puolitoista tuntia. Tarkista maku ja lihan mureus. Jatka tarvittaessa hauduttamista.
  • Lisää kypsän padan päälle marjat.
  • Syö tällä aterialla 1/4 osa padasta.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!