Poropizza juurespohjalla
Annokset
3
AnnostaValmistusaika
30
minutesJuurekset ja pororouhe yhdistyvät maukkaaksi pizzaksi.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
aineosat
- juurespohja naisen annos
1 (n. 70 g) porkkana
1/3 (200 g) kukkakaali
2 munaa
40 g juustoraastetta
ripaus suolaa
- täytteet naisen annos
200 g pizzakastiketta, sokeroimaton (esim. Mutti)
150 g pororouhetta tai 200 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)
80 g juustoraastetta
rucolaa
- juurespohja miehen annos
2 (140 g) porkkanaa
1/2 (300 g) kukkakaali
3 munaa
60 g juustoraastetta
ripaus suolaa
- täytteet miehen annos
300 g pizzakastiketta, sokeroimaton (esim. Mutti)
200 g pororouhetta tai 300 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Next level)
120 g juustoraastetta
rucolaa
ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Valmista ensin pohja. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Raasta tai pilko veitsenkärjellä kukkakaali pieneksi muruksi.
- Sekoita juusto- porkkana- ja kukkakaaliraasteet sekaisin. Lisää ripaus suolaa. Riko sekaan kananmunat ja sekoita hyvin.
- Taputtele seos leivinpaperoidulle pellille.
- Levitä pohjalle pizzakastike.
- Ripottele päälle pororouhe tai ruskistettu vegejauhis.
- Lisää vielä juustoraaste.
- Paista pizzaa noin 15-20 minuuttia kunnes juusto on ruskistunut ja pohja kypsynyt.
- Lisää päälle vielä tuoretta rucolaa.
- Syö tällä aterialla 1/3 osa pizzasta.