Punajuuri-fetamunakas
Annokset
2
annostaValmistusaika
20
minutesPunajuuri ja feta ovat loistava yhdistelmä. Ne sopivat loistavasti munakkaaseen josta tulee tukeva ateria.
Kokkaustila
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Aineosat
- NAISEN ANNOS
150 g punajuuria
1/2 pieni sipuli
10 g oliiviöljyä
4 kananmunaa
60 g fetajuustoa
1 tl timjamia
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl mantelimaitoa tai vettä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
- MIEHEN ANNOS
200 g punajuuria
1/2 pieni sipuli
15 g oliiviöljyä
6 kananmunaa
90 g fetajuustoa
1 tl timjamia
4 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
4 rkl mantelimaitoa tai vettä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
ohjeet
- Kuori ja raasta punajuuret. Jos käytät esikeitettyjä sinun ei tarvitse kuoria, vaan voit vain viipaloida punajuuret. Kuori ja siivuta sipuli. Lämmitä pannussa öljy ja kuullota punajuurta ja sipulia keskilämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes punajuuret ja sipulit ovat kypsiä.
- Riko kananmunat kulhoon, murustele sekaan puolet fetajuustosta sekä hienonnetut yrtit, mausteet ja mantelimaito tai vesi. Sekoita ja kaada punajuuri-sipuliseoksen päälle, sekoita hieman halutessasi.
- Paista munakasta miedolla lämmöllä (nelosella tai vitosella) niin kauan että se on hyytynyt.