Punajuuri-kookoskeitto
4
Annosta1
hourPunajuuri ja kookosmaito sopivat uskomattoman hyvin yhteen, lisäsäväyksen antaa pieni ripaus neilikkaa. Samalla kun keität punajuuria, voit keittää valmiiksi myös jo seuraavan päivän smoothieen kaksi ylimääräistä punajuurta.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
Ainesosat
- naisen annos
n. 700 g punajuuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
10 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
8 dl vettä
300 g kevyt kookosmaitoa (rasvaa 8 %)
n. 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- päälle / yksi annos naisen annos
100 g vuolukanaa (pehmeä savu) tai 125 g raejuustoa
happamen omenan siivuja
- miehen annos
n. 1 kg punajuuria
1 1/2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
15 g oliivi- tai rypsiöljyä
1 1/2 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippuria
1 l vettä
600 g kevyt kookosmaitoa (rasvaa 8 %)
n. 2/3 tl jauhettua neilikkaa
- päälle / yksi annos miehen annos
150 g vuolukanaa (pehmeä savu) tai 200 g raejuustoa
happamen omenan siivuja
Ohjeet
- Pese punajuuret hyvin juuresharjalla, kuori ne ja kuutioi ne melko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Kuullota punajuuria ja sipulia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes punajuuret ovat kypsiä eli noin 40 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella (tehosekoittimella ei tule niin paljon sotkua). Lisää kookosmaito ja neilikka, Kuumenna vielä kiehuvaksi ja tarkista maku.
- Syö tällä aterialla 1/4 osa keitosta. Leikkaa päälle omenaa siivuiksi tai kuutioiksi sekä lisää vuolukana tai raejuusto.