Raejuustosipsit ja suolakurkkudippi
2
annosta1
hourToiveresepti! Tällä kertaa otimme reseptin pohjaksi kaksi viimeaikojen somehittiä raejuustosipsit ja suolakurkkudipin ja teimme niistä oman kombon.
Tässä dippiä tulee niin paljon että kannattaa varata dippailuun myös vaikka porkkanaa, kirsikkatomaatteja ja kurkkua.
Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa
AINEOSAT
- raejuustosipsit naisen annos
250 g raejuustoa
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
- suolakurkkudippi naisen annos
200 g kermaviiliä
60 g majoneesia
2 suolakurkkua
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1/2 dl silputtua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
- miehen annos
400 g raejuustoa
2 tl sipulijauhetta
2 tl paprikajauhetta
- suolakurkkudippi miehen annos
300 g kermaviiliä
90 g majoneesia
3 suolakurkkua
3 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua tilliä
1 tl sitruunapippuria
2 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
OHJEET
- Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Hienonna suolakurkut. Voit vähän valuttaa ylimääräistä nestettä pois siivilässä, jos haluat dipistä tukevampaa.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita kermaviili, majoneesi, dijon-sinappi, kurkut sekä 2/3 yrteistä kulhossa. Jätä hieman tilliä koristelua varten. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla (tässä kohtaa voit säädellä suolaisuuden tasoa oman maun mukaan). Anna maustua vähintään vartin.
- Viimeistele tillillä.
- Valmista raejuustosipsit. Jos käytät isorakeisempaa raejuustoa, suosittelen ajamaan raejuuston tasaisemmaksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Tee leivinpaperoidulle pellille raejuustosta ”kökköjä” ruokalusikalla. 1 ruokalusikallinen / ”kökkö”.
- Mausta ripottelemalla sipulijauhetta ja paprikajauhetta kökköjen päälle.
- Paista sipsejä noin 30 min 200 asteessa, niin että ne ovat ruskistuneet. Kurki välilä uuniin, koska sipsit leviää ja palaa herkästi. Anna jäähtyä ja nauti dipin kanssa.