Ranskalainen linssimuhennos

Annokset

4

annosta
Valmistusaika

30

minutes

Ranskalainen linssimuhennos on konstailematonta ruokaa joka saa makunsa yrttiseoksesta ja selleristä. Lisäproteiinia otamme jauhelihasta. Voit käyttää myös muita kuivattuja linssejä.

Kokkaustila

Pitää mobiililaitteen näytön päällä samalla, kun laitat ruokaa

aineosat

  • naisen annos
  • 100 g belugalinssejä (kuivattuja) tai muita kuivattuja linssejä

  • 5 dl kasvislientä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 porkkanaa

  • 2 lehtisellerin vartta

  • 1 salottisipuli

  • 10 g oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl provencen yrtit -mausteseosta

  • 250 g jauhelihaa tai 250 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

  • 1 tl provencen yrtit -mausteseosta

  • 100 g creme fraiche (12%)

  • miehen annos
  • 180 g belugalinssejä (kuivattuja) tai muita kuivattuja linssejä

  • 8 dl kasvislientä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 3 porkkanaa

  • 3 lehtisellerin vartta

  • 2 salottisipuli

  • 15 g oliiviöljyä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 1/2 rkl provencen yrtit -mausteseosta

  • 400 g jauhelihaa tai 400 g vegejauhista (esim. Next level tai Pirkka)

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

  • 1 1/2 tl provencen yrtit -mausteseosta

  • 200 g creme fraiche (12%)

ohjeet

  • Huuhtele linssit ja valuta ylimääräinen vesi pois.
  • Pilko ja kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Siivuta porkkanat ja sellerinvarret pieniksi paloiksi. Kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada päälle kasvisiliemi ja linssit.
  • Anna porista liedellä noin 20 minuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja provencen yrtit -mausteella.
  • Paista jauheliha pannulla. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrttimausteella.
  • Syö linssimuhennos jauhelihan ja creme fraichen kanssa.

Reseptipankki

Hei tämä resepti on osa 8Viikkoa.fi - 52 viikon jäsenyyttä

Kirjaudu sisään tai liity täältä mukaan!